Author Topic: Problem Connecting Station to MX  (Read 407 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline CGL

  • Member
  • *
  • Posts: 11
Problem Connecting Station to MX
« on: April 19, 2020, 05:57:25 AM »
The dashboard is displayed but no station data being uploaded.
Colin

Online galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 4677
Re: Problem Connecting Station to MX
« Reply #1 on: April 19, 2020, 06:50:03 AM »
Details matter.
Ecowitt GW1000 | Meteobridge (WeatherBridge)
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline PaulMy

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 4630
    • KomokaWeather
Re: Problem Connecting Station to MX
« Reply #2 on: April 19, 2020, 09:15:21 AM »

Have you set the needed Internet Settings Web/FTP site and Web/FTP settings?


Is there anything in the most recent MXdiags file?


Enjoy,
Paul
Davis Vantage Pro 2 Plus 24-FARS Wireless
Envoy/USB DataLogger/Cumulus v.1.9.4   -   Vue Console/WiFiLogger/CumulusMX
Komoka, ON  Canada
www.komokaweather.ca   www.komokaweather.com   www.komokaweather.com/cumulusmx/index.php 
www.komokaweather.com/cumulusutils/index.html
Blitzortung Station #1076 www.lightningmaps.org/blitzortung7/america/index.php?bo_page=statistics&bo_show=network&lang=en&bo_station_id=969


Offline johnd

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3614
    • www.weatherstations.co.uk
Re: Problem Connecting Station to MX
« Reply #3 on: April 19, 2020, 09:39:05 AM »
As galfert says, there's virtually no context for the question around which a helpful reply could be made. It could be something as simple as not having set the station type (correctly at least) or simply not having restarted CMX to pick up the station setting, but who knows?
Prodata Weather Systems
Prodata's dedicated Davis EnviroMonitor website
UK Davis Premier Dealer - All Davis stations, accessories and spares
Littleport, Ely, Cambs UK

Offline CGL

  • Member
  • *
  • Posts: 11
Re: Problem Connecting Station to MX
« Reply #4 on: April 25, 2020, 06:48:00 AM »
Thanks for your replies.
I have managed to get data onto the dashboard.
I had not specified the TCP Port to 8998,
Changed IP address.
And the Serial Port.

Thank for you help.
CGL

Offline PaulMy

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 4630
    • KomokaWeather
Re: Problem Connecting Station to MX
« Reply #5 on: April 25, 2020, 10:44:21 AM »

Glad you got it working.  Now the fun begins  www.komokaweather.com/cumulusmx/index.php


Enjoy,
Paul
Davis Vantage Pro 2 Plus 24-FARS Wireless
Envoy/USB DataLogger/Cumulus v.1.9.4   -   Vue Console/WiFiLogger/CumulusMX
Komoka, ON  Canada
www.komokaweather.ca   www.komokaweather.com   www.komokaweather.com/cumulusmx/index.php 
www.komokaweather.com/cumulusutils/index.html
Blitzortung Station #1076 www.lightningmaps.org/blitzortung7/america/index.php?bo_page=statistics&bo_show=network&lang=en&bo_station_id=969