Author Topic: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows  (Read 377 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline garboyl

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« on: September 11, 2019, 05:00:43 PM »
Recently changed my internet provider (Verizon to Spectrum).  Now the WU station shows online and reports, but webcam shows offline and no images. Any ideas would be appreciated.   

Offline WSWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 294
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #1 on: September 11, 2019, 05:31:23 PM »
Simply changing your ISP should not cause anything like this, but if the process changed the equipment you have at that location (modem, router or WiFi access point, etc.) your webcam may still be holding onto the old DHCP-assigned LAN IP address it had with Verizon.  Have you tried power cycling the webcam?

Offline garboyl

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #2 on: September 11, 2019, 05:36:19 PM »
Would that involve just unplugging and plugging back in?

Offline garboyl

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #3 on: September 12, 2019, 12:59:00 PM »
Still no luck.

Offline catdon

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 111
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #4 on: September 12, 2019, 05:58:04 PM »
Been awhile since I set up my cameras, but are you using a new  router? Do you need to set up port forwarding?
Don
Staten Island, NY

Offline awsum140

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 199
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #5 on: September 12, 2019, 06:45:51 PM »
Are you using FTP or the URL method to upload your videos?  The FTP method is more secure but WU still seems to be having regular failures of uploads, at least according to log entries here on the FTP upload end of things.
If it's not a Boerboel it's just a dog.

KNJSOUTH86


Offline garboyl

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #6 on: September 13, 2019, 05:04:58 PM »
Thanks for all suggestions. Still no luck.  Using FTP, and modem and router are new from Spectrum.

Offline awsum140

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 199
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #7 on: September 13, 2019, 05:10:08 PM »
Are you sure you're entering the correct info for the camera and password, ID and key from your "My Devices" page?
If it's not a Boerboel it's just a dog.

KNJSOUTH86


Offline bchwdlks

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 149
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #8 on: September 13, 2019, 08:32:25 PM »
Since you are using ftp, there's only a few things that can be wrong.
1- no image or wrong file name
2 - user name and password incorrect
3 - send to wrong address or address cannot be resolved
4 - file rejected, too big, not a binary

What message does the ftp command return?

Online AWL

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 657
    • Ardmore Weather Live
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #9 on: September 13, 2019, 08:45:06 PM »
Since you are using ftp, there's only a few things that can be wrong.

"The modem and router are new from Spectrum". Maybe a fire wall issue?
« Last Edit: September 13, 2019, 08:54:08 PM by AWL »

Online galfert

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2918
Re: Changed My Internet Provider - No Webcam Shows
« Reply #10 on: September 13, 2019, 10:09:48 PM »
Some people configure cameras with a static IP. If the router/modem was changed maybe the network IP address subnet is different and the camera is not on the new network. The question is can the camera interface be reached?
WS-2000 & WS-2902A | Ecowitt GW1000 | WeatherBridge (Meteobridge)
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

 

anything