Author Topic: Meteobridge support for Windy available  (Read 507 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jasiu

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 593
    • LexMAWeather
Meteobridge support for Windy available
« on: April 18, 2019, 07:27:46 AM »
Got an email from Windy, rebooted, Meteobridge 3.9 (Apr 18 2019, build 12763), FW 1.4 loaded, and... it's there.

BUT.... not working properly (pressure reported incorrectly, see other thread).

« Last Edit: April 18, 2019, 08:09:13 AM by Jasiu »

Online galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3476
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #1 on: April 18, 2019, 11:29:28 AM »
Okay Boris says he fixed the pressure issue.

https://forum.meteohub.de/viewtopic.php?f=56&t=13565&start=15

I'm not going to be first this time.
WS-2000 & WS-2902A | Ecowitt GW1000 | WeatherBridge (Meteobridge)
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline Jasiu

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 593
    • LexMAWeather
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #2 on: April 18, 2019, 12:23:39 PM »
Um......




Online galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3476
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #3 on: April 18, 2019, 12:37:01 PM »
Um......



Jeeez....goes from one extreme to the other! Tag you are it. Report it Boris in the thread link in my previous post.
« Last Edit: April 18, 2019, 12:38:48 PM by galfert »
WS-2000 & WS-2902A | Ecowitt GW1000 | WeatherBridge (Meteobridge)
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline miraculon

  • Sunrise Side Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3471
  • KE8DAF
    • Sunrise Side Weather in Rogers City MI USA
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #4 on: April 18, 2019, 02:17:39 PM »
I am just seeing a "-" dash where you guys are seeing Tremendous Pressure.... :shock:

Back to the previous method....

Greg H.


Blitzortung Stations #706 and #1682
CoCoRaHS: MI-PI-1
CWOP: CW4114 and KE8DAF-13
WU: KMIROGER7
Amateur Radio Callsign: KE8DAF

Online galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3476
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #5 on: April 18, 2019, 02:50:22 PM »
I think the dash is new. I suggested to Windy (via private chat) that they filter and throw out bad data that wasn't within normal range. So Windy is working on making some changes. I think the dash is new as a result of throwing out bad data that is too low like when you report hPa instead of Pa, or too high like when you report inHg but for some reason it was 10x.

Windy today also said they would soon create a new upload tag for hPa that is currently missing as an option. I suggested to use baromhPa as a tag since baromin already exists. This threw everyone for a loop that tried to use hPa. It affected Cumulus, Weather-Display and Meteobridge. Nobody expected that Windy was asking for Pa instead of hPa...even though it was well documented.

Gotta remember Windy said this is still Beta.

For anyone with messed up pressure graphs (like me), from looking at historical data coming from my CWOP station for comparison it seems that the graphs only go back 7 days. So after 7 days the flat pressure line should go away. This flat line was caused by bad data that was out of range. That is 7 days after you start sending good data. But since they are now filtering for bad data it seems then the 7 days starts today, and whenever your software gets fixed you'll see proper graphs as long as the previous week doesn't have any bad data.
« Last Edit: April 18, 2019, 02:55:34 PM by galfert »
WS-2000 & WS-2902A | Ecowitt GW1000 | WeatherBridge (Meteobridge)
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline waiukuweather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 774
Re: Meteobridge support for Windy available
« Reply #6 on: April 18, 2019, 03:19:27 PM »
Quote
I suggested to use baromhPa as a tag since baromin already exists. This threw everyone for a loop that tried to use hPa. It affected Cumulus, Weather-Display and Meteobridge. Nobody expected that Windy was asking for Pa instead of hPa...even though it was well documented.

weather display was sending baroin from the begining so never had any issues with the barometer

 

anything