Author Topic: New user - unknown constant noise on one channel  (Read 328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline emsiwx

  • Member
  • *
  • Posts: 3
New user - unknown constant noise on one channel
« on: March 30, 2018, 09:20:05 AM »
Hello,

I have been running system for few days, and trying to set it up.

I would like to ask, if anyone recognize the noise (pic attached) on my channel C, and could suggest how to eliminate it, please.

Thank you all for your suggestions.


Marian

Offline Cutty Sark Sailor

  • WxElement panel
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2881
    • Frankfort Weather - TwinHollies WeatherCenter
Re: New user - unknown constant noise on one channel
« Reply #1 on: March 30, 2018, 10:11:09 AM »
 :-k more information, please.... that could be any number of things.... first impression is it is from a computer or other device
What is your station number?
Where are you?
Assume is  Blue System... Or is it RED and you['re showing E channel C?  :D
What do the other channels look like?
What kind of 5 Volt power supply?
Where is the controller located?
What type of antennas?
Where are the Antennas an Pre Amps Located?
What are your settings?
ETC...ETC...

CoCoRaHS KY-FR-1  CWOP DW5536

       Blitzortung
     689 791 1439

sferics.us

 

NWROrg

Offline emsiwx

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: New user - unknown constant noise on one channel
« Reply #2 on: March 30, 2018, 10:51:14 AM »
 :-k more information, please.... that could be any number of things.... first impression is it is from a computer or other device
What is your station number?
Where are you?
Assume is  Blue System... Or is it RED and you['re showing E channel C?  :D
What do the other channels look like?
What kind of 5 Volt power supply?
Where is the controller located?
What type of antennas?
Where are the Antennas an Pre Amps Located?
What are your settings?
ETC...ETC...


Hi,

I apollogize for the lack of info, here it is:

Station 1763, not named yet
Loc.: Bytca, Slovakia
Blue system
Ants are original ferrite 20cm (I think), mounted on the post above the roof (with preamps, in a plastic housing, see pic), CU is in a room just below the roof (steel roof, and ceiling), CAT5 cable, at least 3 meters away from any electr. device (inc. PCs)
I used enclosed USB type adaptor.

Now I am on Manual, due to the channel C and an occasional heavy noise from the halogen lamp in a room below.

Some screens of latest signals and settings attached.


Offline emsiwx

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: New user - unknown constant noise on one channel
« Reply #3 on: March 30, 2018, 12:45:53 PM »
After trying different USB type adaptor...

 

anything