Author Topic: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options  (Read 53428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #325 on: February 23, 2019, 01:22:11 PM »
ok chuck

found it your MBrealtimeupload.txt has no time/date for the field just two -- (dashes) might want to check in meteobridge history data tab ?? thats all i can think off unless anyone else has any ideas see screenshot attached I used your MBrealtimeupload.txt just now ...

 [ You are not allowed to view attachments ]
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Online wvdkuil

  • Wim van der kuil
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1543
    • My PWS at Leuven Belgium Europe
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #326 on: February 23, 2019, 01:43:05 PM »
. . . shortened . . .
 The only thing I have noticed is a large number for "Rain Total ALL" in my Meteobridge History. I am not sure what Rain Total ALL represents - there is no time/date associated with it.
Cheers,
Chuck
For all non-cumulative sensors the ALL value has a date-time, as the "all"  stands for "All time". F.i. "highest temperature all time", that needs a date when it happened.
But rain sensors a.s.o. are different: Meteobridge wiki:
Quote
Sensors that deliver cumulated data like "rain0total", "sol0evo" and "sun0total" should be used with the following selectors only: hoursum, daysum or sumday, monthsum, yearsum, allsum, ydaysum: selects summarized delta values from today, this month, this year, all time or yesterday. Example: "rain0total-sumday" is todays rain fall.
F.i. rain0total-allsum" is all rain measured since the first start of the meteobridge, and there is no single date/time for a period. 

You can check it at the live data tab of you Meteobridge.
Wim
Support for Leuven-Template & Scripts  at this forum
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) for WD a.o.  https://pwsdashboard.com/
Script sponsors https://support.leuven-template.eu/userlistScripts.php
Template sponsors https://support.leuven-template.eu/userlist.php

Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #327 on: February 23, 2019, 02:24:01 PM »
Brian/Wim,

Thank you guys for the info.

Brian,

I checked the 73.2 data point and it is the Total Rainfall for the year 2019, so it would not have an exact date. I looked at your station and the Rain Almanac says "Max Rainfall 3rd January 2019", but your graph for 2019 shows January 11 as the largest rainfall.

My largest Rainfall occurred on January 1, 2019 - looking at my graph.

Still a mystery - I will check my History to see if there are any other missing dates.

Thanks,

Chuck

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #328 on: February 23, 2019, 03:29:07 PM »
ok chuck removed the line that outputs that seems not useful or prone to error have to look for an alternative way wonder where my 3rd Jan comes from ? . tnx wim for the info...
updated rainfallalmanac.php

https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template

brian


Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #329 on: February 23, 2019, 04:20:28 PM »
ok chuck removed the line that outputs that seems not useful or prone to error have to look for an alternative way wonder where my 3rd Jan comes from ? . tnx wim for the info...
updated rainfallalmanac.php

https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template

brian

Yep. That works too.

Have a good weekend and enjoy the snow.

Chuck

Offline KennyBKK

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 71
    • Khu Khot WX Station
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #330 on: February 24, 2019, 01:05:21 AM »
Hi Brian,

I pulled the latest Weather34 from Github this morning and upload to my web server.  Found that the display has error as in attached.  The drop down menu on the left is shown permanently while the one on the right is flashing on and off. Both Firefox and Chrome are the same.  Do I need to fine tune anything?

Kanok
kanok.net/pws
Ambient Weather WS-1400
WUnderground, PWS - IPATHUMT2
CWOP - EW4214
http://kanok.net/pws

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #331 on: February 24, 2019, 01:34:43 AM »
good morning

i just downloaded and installed the version from github install took a minute and tested with chrome/firefox no issues seen.

did you use an old settings1.php ?
did all files get updated ?
are any folders/files have locked down  file/folder permissions .

screenshot of firefox/chrome below

Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Online wvdkuil

  • Wim van der kuil
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1543
    • My PWS at Leuven Belgium Europe
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #332 on: February 24, 2019, 02:50:49 AM »
Hi Brian,

I pulled the latest Weather34 from Github this morning and upload to my web server.  Found that the display has error as in attached.  The drop down menu on the left is shown permanently while the one on the right is flashing on and off. Both Firefox and Chrome are the same.  Do I need to fine tune anything?

Kanok
kanok.net/pws
This is inside your html
Code: [Select]
// position12
var refreshId;$(document).ready(function(){solar()});function solar(){$.ajax({cache:false,success:function(a){$("#solar").html(a);setTimeout(solar,120000)},type:"GET",url:''})};

//last module
var refreshId;$(document).ready(function(){dldata()});function dldata(){$.ajax({cache:false,success:function(a){$("#dldata").html(a);setTimeout(dldata,120000)}, type:"GET",url:""})};

Check your easyweathersetup. You did not select the last two positions or the entries get wiped out for some reason.

Because of those empty entries,  the default script: "index.php" is loaded in those two blocks.
They also have those two empty entries  and that loading of the default script will go on forever.

Wim
Support for Leuven-Template & Scripts  at this forum
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) for WD a.o.  https://pwsdashboard.com/
Script sponsors https://support.leuven-template.eu/userlistScripts.php
Template sponsors https://support.leuven-template.eu/userlist.php

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #333 on: February 24, 2019, 08:18:02 AM »

hello chuck

go here https://www.wunderground.com/member/api-keys  and make sure your logged into your wunderground account and see if you can generate a key or keep trying daily...
if and when let me know ill send you a new version which has new wunderground options in the setup screen ..

« Last Edit: February 24, 2019, 08:59:41 AM by weather34 »
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline KennyBKK

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 71
    • Khu Khot WX Station
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #334 on: February 24, 2019, 09:18:04 AM »
Hi,

I use the old settings1.php.  Now I load the new one with my info.  Also some of the php had 0644 permission.  Now fixed.

Thanks

good morning

i just downloaded and installed the version from github install took a minute and tested with chrome/firefox no issues seen.

did you use an old settings1.php ?
did all files get updated ?
are any folders/files have locked down  file/folder permissions .

screenshot of firefox/chrome below


Ambient Weather WS-1400
WUnderground, PWS - IPATHUMT2
CWOP - EW4214
http://kanok.net/pws

Offline seaman55

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 66
    • Seamanville Weather
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #335 on: February 24, 2019, 07:23:06 PM »
Thanks for all the help, and the cool template!!!

Looks like I'm pretty well set up now.
Components:
Davis VP2, upgraded to Plus, upgraded with Daytime Aspiration
Moteino receiving ID#1 and ID#3, and relaying to console as ISS ID#2
Meteobridge NanoSD (until Meteobridge Pro's are available in the US again)
Raspberry Pi V3 hosting weather34 template site on PHP and MySQL
Sitting:
Rain/Temp/Humidity @5 feet in yard ID#3, Anemometer @13 feet above peak, UV/Solar on roof through wind wireless transmitter ID#1.
http://seamanville.com/pws
 [tup]
Still learning, but I'm getting there, and having fun on the way. \:D/
http://seamanville.com/pws
Davis Vantage Pro 2 Plus Daytime-FARS/Meteobridge Pro/ weather34 template on Raspi v3 B+/PurpleAir AQI sensor
Wireless ISS sitting ground/Wireless Wind, Solar, UV sitting roof
Monroe, Washington USA
WU:     KWAMONRO94
CWOP: FW4493
PWS:   FRYELANDS01

Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #336 on: February 24, 2019, 09:59:09 PM »

hello chuck

go here https://www.wunderground.com/member/api-keys  and make sure your logged into your wunderground account and see if you can generate a key or keep trying daily...
if and when let me know ill send you a new version which has new wunderground options in the setup screen ..



Brian,

Thanks for the info. I did manage to generate a key.

I will be happy to test it out.

Chuck

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #337 on: February 25, 2019, 02:21:00 AM »
Thanks for all the help, and the cool template!!!

Looks like I'm pretty well set up now.
Components:
Davis VP2, upgraded to Plus, upgraded with Daytime Aspiration
Moteino receiving ID#1 and ID#3, and relaying to console as ISS ID#2
Meteobridge NanoSD (until Meteobridge Pro's are available in the US again)
Raspberry Pi V3 hosting weather34 template site on PHP and MySQL
Sitting:
Rain/Temp/Humidity @5 feet in yard ID#3, Anemometer @13 feet above peak, UV/Solar on roof through wind wireless transmitter ID#1.
http://seamanville.com/pws
 [tup]
Still learning, but I'm getting there, and having fun on the way. \:D/

good morning

we never stop learning and if your having fun we did something right did we not ? ...have a great day
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #338 on: February 25, 2019, 02:39:11 AM »
good morning chuck


i updated the github repo https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template as it now looks like a few were able to generate a key overnight according to my inbox....

due to the new options in the easyweathersetup any old settings1.php will not work . it is critical as the new settings1.php has new position options for modules when these values are not present has kenny from Thailand discovered it will break template..

in the setup the use of weather underground forecast is optional you choose between darksky or weather underground so if you dont have a new weather underground key you can still darksky..

to obtain a weather underground key go here https://www.wunderground.com/member/api-keys and be logged in with normal PWS account and generate a key ..

please note for now Ive only set it for english language once i get the chance and sit down and test in other languages ill add the option to select from the array of languages available but will probably just use languages the template attempts to support ...i make no secret other languages apart from english often break the template and it is primarily designed in english others become a bit of a nightmare to keep everything aligned ..i only speak turkish or english beyond that I have no clue and even in turkish some phrases are twice the length of the english phrase..so i apologise in advance for not implementing or focusing languages other than english..

files updated

livedata.php
css folder -both dark/light css files + folder wu icons
forecast3wu.php
outlookwu.php
stationcron.php
easyweathersetup.php

as previous post all updates are now via github https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template

brian
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #339 on: February 25, 2019, 09:24:32 AM »
good morning chuck


i updated the github repo https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template as it now looks like a few were able to generate a key overnight according to my inbox....

due to the new options in the easyweathersetup any old settings1.php will not work . it is critical as the new settings1.php has new position options for modules when these values are not present has kenny from Thailand discovered it will break template..

in the setup the use of weather underground forecast is optional you choose between darksky or weather underground so if you dont have a new weather underground key you can still darksky..

to obtain a weather underground key go here https://www.wunderground.com/member/api-keys and be logged in with normal PWS account and generate a key ..

please note for now Ive only set it for english language once i get the chance and sit down and test in other languages ill add the option to select from the array of languages available but will probably just use languages the template attempts to support ...i make no secret other languages apart from english often break the template and it is primarily designed in english others become a bit of a nightmare to keep everything aligned ..i only speak turkish or english beyond that I have no clue and even in turkish some phrases are twice the length of the english phrase..so i apologise in advance for not implementing or focusing languages other than english..

files updated

livedata.php
css folder -both dark/light css files + folder wu icons
forecast3wu.php
outlookwu.php
stationcron.php
easyweathersetup.php

as previous post all updates are now via github https://github.com/weather34/Meteobridge-Weather34-Template

brian

Brian,

Just updated the template. The WU Forecast is not showing up in Panel 6. It just defaults to your Dark Sky demo data. I checked my settings1.php and everything looks good. The forecast3wu.php is selected. I also took a look at the index.php and I don't see any option statements for Panel 6. I ran the outlookwu.php and forecast3wu.php directly and they seem to be working. Just not showing in the index.php

Thanks,

Chuck
« Last Edit: February 25, 2019, 09:54:46 AM by prestwickwx »

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #340 on: February 25, 2019, 09:54:18 AM »
index.php & updater.php ???

looks like that didnt push earlier just tried again looks like it went this time ..

 [ You are not allowed to view attachments ]
« Last Edit: February 25, 2019, 10:00:20 AM by weather34 »
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #341 on: February 25, 2019, 10:07:00 AM »
learnt something new the push needed a description.. index.php and updater.php didnt upload earlier should be fine now..
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #342 on: February 25, 2019, 10:15:12 AM »
OK. Looks like that fixed it. API seems to be working.

Strange, I received an email, yesterday, from WU indicating that they would let me know when the new API was available - a week or so. She did say something about a beta. So we will see.

Learn something new about Github everyday.

Best wishes,

Chuck

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #343 on: February 25, 2019, 10:46:58 AM »
yes beta is the primary word if it goes wonky you can fallback to the darksky without much difficulty..glad its ok .

brian
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #344 on: February 25, 2019, 11:02:31 AM »
yes beta is the primary word if it goes wonky you can fallback to the darksky without much difficulty..glad its ok .

brian

Guess I spoke too soon. I have not see a Forecast time update, yet. It has been over one hour.

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #345 on: February 25, 2019, 11:09:24 AM »
not sure the API service updates hourly check the file time of jsondata/wuforecast.txt should highlight when it was last written
Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #346 on: February 25, 2019, 11:17:18 AM »
Yes. The file did update. The clock in the module did not. Yours seems to be fine.
« Last Edit: February 25, 2019, 11:19:50 AM by prestwickwx »

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 975
    • Weather34 Meteobridge Templates
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #347 on: February 25, 2019, 11:26:57 AM »
ok got it ..just pushed forecast3wu.php update to reflect time updated :-) told you more eyes the better :-)

also updated outlookwu.php

also update the two css files ...basically also added the thunderstorm index and category . so if thunderstorm index is greater the 0 in the 3 day module it will show thunderstorm description .

in the outlook module full description is shown

screenshot is dummy data 
but thats what will appear if lightning is forecasted based in index of 0-5 ive shortened the descriptions to fit in the 3 day area


0 = "Shows nothing";
1 = "Lightning Risk";
2 = "Lightning Storm";
3+ = "Severe Lightning";


 [ You are not allowed to view attachments ]


Todays plan... drink coffee ... ignore negativity ... smile ...

https://weather34.com/homeweatherstation/


Offline prestwickwx

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 162
    • Myrtle Beach - Rain or Shine
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #348 on: February 25, 2019, 11:40:12 AM »
Brian,

OK. Got it - I updated all of your recent changes. The forecast time updated.

The thunder data is a nice addon. Will be interesting to see if WU uses it regularly.

Great new addition!

Chuck


Offline lightmaster

  • MB-HWS Template Dev
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 315
    • Baxley,GA Weather
Re: WEATHER34 TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #349 on: February 25, 2019, 10:18:01 PM »
Seems not everyone gets access to the new WU API keys yet :( Brian, will the default WU API key in the settings1.php file work, or is that a fake key just to have something in that variable?


 

anything