Weather Station Hardware > WiFiLogger/Meteo-Pi

MQTT Output Configuration with Examples Needed

(1/2) > >>

GHammer:
I have tried to get the MQTT output working with no luck.
At best, in the WFL2 debug output I see it connect to the mosquitto server but debug never shows any data sent and the mosquitto logs show the connect but no data received.
I can use mosquitto_pub and mosquitto_sub from other machines on the LAN to successfully publish and show messages to the same topic as configured in the WFL2.

What I'm looking for is anyone with this functioning to show the setup page from the WFL2 with your login blurred of course.
I'm just not seeing why this refuses to work.

WiFiLogger:

--- Quote from: GHammer on April 05, 2022, 08:36:45 AM ---I have tried to get the MQTT output working with no luck.
At best, in the WFL2 debug output I see it connect to the mosquitto server but debug never shows any data sent and the mosquitto logs show the connect but no data received.
I can use mosquitto_pub and mosquitto_sub from other machines on the LAN to successfully publish and show messages to the same topic as configured in the WFL2.

What I'm looking for is anyone with this functioning to show the setup page from the WFL2 with your login blurred of course.
I'm just not seeing why this refuses to work.

--- End quote ---

Please note that WiFiLogger is not using SSL.

For testing MQTT I am using this service: https://www.cloudmqtt.com/

Then I am using this config:
 [ You are not allowed to view attachments ]

To receive this data:
 [ You are not allowed to view attachments ]


GHammer:
Interesting.
I have no data being sent.
A connection is established, then nothing.

--- Code: ---DavisGetLOOP - data changed
new TCP Client: 10.10.100.10
[PING] Gateway: 10.10.100.1: Success
MQTTconnect(): server: 10.10.100.10
MQTTconnect(): port: 1883
MQTTconnect(): user: -------
MQTTconnect(): pass: ********

MQTTconnect(): connected
[PING] Gateway: 10.10.100.1: Success
[PING] Gateway: 10.10.100.1: Success
--- End code ---

Note there is a user, just blanked for posting.

GHammer:
Also, changes to the MQTT setup do not take effect until a restart of the WFL2 happens.
Makes troubleshooting kinda hard.

GHammer:
Well! Color me foolish!

You know, if you go to Setup->System and Enable Upload Data, you'd be surprised at how well the json flows.

I'll take full responsibility for not doing that, but, it would be nice if it were mentioned somewhere. Though self-evident if you look at all settings for an issue.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version