Author Topic: "ERROR posting data to Weather Underground. The remote server returned an error  (Read 2092 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
WU (Weather Underground ) data posting error just started happening. Anyone else having issues with Kevin's App?
« Last Edit: May 30, 2018, 11:08:13 AM by ColoradoWeather »

Offline WonderWX

  • Member
  • *
  • Posts: 43
Re: Posting Error on App
« Reply #1 on: May 30, 2018, 06:13:17 AM »
Same here. Issue seems to be the formatting of the date.  If I change it to dateutc=now   it will get success.

Offline KB3ZWI

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Re: Posting Error on App
« Reply #2 on: May 30, 2018, 08:33:12 AM »
I too am noticing an issue.

"5/30/2018 08:31:30   ERROR posting data to Weather Underground. The remote server returned an error: (400) Bad Request."

I was using my Meteobridge yesterday and I noticed it had issues updating Weather Underground all of a sudden when on Sunday, it worked fine (this is a Dlink DIR-505 that I flashed myself).  I just switched back over to using Kevin's application when I saw the issue.

I sent an email to Wunderground asking if there was any issues with PWS's uploading data but I haven't heard back yet.



Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Re: Posting Error on App
« Reply #3 on: May 30, 2018, 11:05:18 AM »
I will get an email out to Kevin.

Same message here...

"ERROR posting data to Weather Underground. The remote server returned an error: (400) Bad Request."
« Last Edit: May 30, 2018, 11:07:53 AM by ColoradoWeather »

Offline KB3ZWI

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Hey ColoradoWeather, I think the issue may be with "rtupdate.wunderground.com". Seems a lot of folks have been experiencing issues with WU since yesterday / today.

I can't ping that site and when you go to it directly you get a "404 page not found" error. Thought, I don't know if these two observations are to be expected or not.



Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
It looks like Acurite has changed the way gust are reported to Weather Underground. This happened on the 29th  the same day Kevin's Software started having issues. It is probably an issue with the way the data is parsed by the software. I sent an email to Kevin.

Offline WonderWX

  • Member
  • *
  • Posts: 43
what smarthub reader is sending: &dateutc=5/30/2018%2012:04:48%20AM
per the docs
    IMPORTANT all fields must be url escaped
        reference http://www.w3schools.com/tags/ref_urlencode.asp
    example

  2001-01-01 10:32:35
   becomes
  2000-01-01+10%3A32%3A35



quick fix would be to just send 'now' instead

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
It does look like WU is actually having some problems.  Now I am not sure what is going on?

Offline SmittythePirate

  • Member
  • *
  • Posts: 4
I'm receiving a similar error message as well on mine.  Bad request (400)

Offline WonderWX

  • Member
  • *
  • Posts: 43
of the few dozen stations that run kevin's reader, the only ones back up reporting have switched using myacurite (probably the easiest temporary fix), weewx, acuparse, meteobridge, or other script.  WU has been working on a new PWS data ingestion platform and apparently have implemented some of it. the old system probably allowed for some leeway in the specifications in the protocol.  Hope Kevin will do an update for us who still use the software with the old bridge/smarthub

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Kevin's reader software is working well for other sites. I am even having trouble getting the Acurite site to report to WU.

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Here is the official response from Weather Underground...

http://www.wxforum.net/index.php?topic=34507.0

Looks like they changed the update format causing the issues. No response from Kevin yet.

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Looks like Kevin is now using weewx-3.8.0 on his Weather underground site. EOTL I guess...

Offline kevink619

  • Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 93
    • My G+
Hi all,

Sorry for the delay. Yeah, I've switched to using WeeWX, but will working on fixing my Windows app real soon...

Offline kevink619

  • Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 93
    • My G+
I've just made some fixes that (hopefully) resolve the ERROR 400 issue. Please download the latest version that I posted moments ago:

http://kevin-key.blogspot.com/2014/09/new-version-is-now-available-for.html

Kevin

Offline suprasick

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Hey Kevin the new update works great! Thank you for your hard work! Without your program I would have tossed this weather station a long time ago.

Offline kevink619

  • Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Posts: 93
    • My G+
You're very welcome. Glad my app is back to working well for you.

Kevin

Offline WonderWX

  • Member
  • *
  • Posts: 43
Thanks Kevin!   :grin:

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 247
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Thank You, Kevin! This gave me the opportunity to utilize some of the other weather services that your app supports. The App is working wonderfully again! It really is a fantastic App. Hope all is well with you.

Sincerely,
Jack

Offline bvstation

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 55
Thanks a ton Kevin..
That fixed WU... is there a similar issue for weatherbug?

I started seeing error - ERROR posting data to Weatherbug. The remote name could not be resolved. 'data.backyard2.weatherbug.com' prob a few days or so prior to WU having issues.


 

anything