Author Topic: Conditions print messed up  (Read 503 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6280
    • LiVE WEATHER
Conditions print messed up
« on: June 29, 2022, 07:11:12 PM »
This started several months ago anyone else have this issue. It's fine with cloudy, clear, sunny partly cloudy so just when rain, snow, or thunderstorms do I see this. Thanks

 [ You are not allowed to view attachments ]
Randy

Offline saratogaWX

  • Administrator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 8843
  • Saratoga, CA, USA Weather - free PHP scripts
    • Saratoga-Weather.org
Re: Conditions print messed up
« Reply #1 on: June 29, 2022, 08:48:25 PM »
I donít know where that image/data is coming from.  Your current Settings-weather.php has the metar  conditions setting commented out. 

Where on your site can that issue be found?

Btw.. you do have some updates to install, but that doesnít appear to be the cause of the issue you cited.
Ken True/Saratoga, CA, USA main site: saratoga-weather.org
Davis VP1+ FARS, Blitzortung RED, GRLevel3, WD, WL, VWS, Cumulus, Meteobridge
Free weather PHP scripts/website templates - update notifications on Twitter saratogaWXPHP

Offline ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6280
    • LiVE WEATHER
Re: Conditions print messed up
« Reply #2 on: June 29, 2022, 09:08:42 PM »
I commented it out, now it's back to normal. It's on my front page where I see this occur. Now it's back to normal. But with any type of precip it'll mess up again.

 [ You are not allowed to view attachments ]
Randy

Offline saratogaWX

  • Administrator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 8843
  • Saratoga, CA, USA Weather - free PHP scripts
    • Saratoga-Weather.org
Re: Conditions print messed up
« Reply #3 on: June 29, 2022, 09:14:37 PM »
With it back in place, I see that your conditions are coming from METAR KVTN -- when this happens again, go to your wxmetar.php page and post what the raw METAR string is .. right now it's showing
Code: [Select]
2022/06/30 00:52 KVTN 300052Z AUTO 27008G17KT 10SM CLR 32/11 A2981 RMK AO2 PK WND 26042/2355 SLP065 T03170111 $  The get-metar-conditions-inc.php script is used to parse that (for both the dashboard and the wxmetar.php page).  It may be that some funky METAR codes are emitted by the AUTO station submission.  I'd need to see that raw METAR string when the issue is present to diagnose further.
Ken True/Saratoga, CA, USA main site: saratoga-weather.org
Davis VP1+ FARS, Blitzortung RED, GRLevel3, WD, WL, VWS, Cumulus, Meteobridge
Free weather PHP scripts/website templates - update notifications on Twitter saratogaWXPHP

Offline ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6280
    • LiVE WEATHER
Re: Conditions print messed up
« Reply #4 on: June 29, 2022, 09:16:36 PM »
Will do thank you. I have a feeling that will be the issue some funky code.
Randy

Offline ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6280
    • LiVE WEATHER
Re: Conditions print messed up
« Reply #5 on: July 02, 2022, 12:09:42 AM »
2022/07/02 03:52 KVTN 020352Z AUTO 34012G22KT 4SM RA BR FEW037 OVC045 17/16 A3009 RMK AO2 PK WND 29037/0330 WSHFT 0330 RAB29 SLP173 P0012 T01720161 TSNO

Here was the metar for rain, mist overcast

looks like this:

rain, mist, overcast' orig=3 n=3 t='Rain, Mist, Overcast'
Randy

Offline ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6280
    • LiVE WEATHER
Re: Conditions print messed up
« Reply #6 on: July 02, 2022, 01:09:53 AM »
Apparently, something I did because replaced with a new ajax dashboard and all is well.  #-o
Thanks
Randy

Offline saratogaWX

  • Administrator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 8843
  • Saratoga, CA, USA Weather - free PHP scripts
    • Saratoga-Weather.org
Re: Conditions print messed up
« Reply #7 on: July 02, 2022, 10:12:12 AM »
The decode of
Quote
2022/07/02 03:52 KVTN 020352Z AUTO 34012G22KT 4SM RA BR FEW037 OVC045 17/16 A3009 RMK AO2 PK WND 29037/0330 WSHFT 0330 RAB29 SLP173 P0012 T01720161 TSNO
was correct with the highlighted ones meaning Rain, Mist and Overcast respectively.

I've no idea where the
Code: [Select]
' orig=3 n=3 t='Rain, Mist, Overcast' came from unless it was within a HTML comment that was missing the starting
Code: [Select]
<!-- in the dashboard HTML.

Glad you've got it sorted out with an update :)
Ken True/Saratoga, CA, USA main site: saratoga-weather.org
Davis VP1+ FARS, Blitzortung RED, GRLevel3, WD, WL, VWS, Cumulus, Meteobridge
Free weather PHP scripts/website templates - update notifications on Twitter saratogaWXPHP

 

anything