Author Topic: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36  (Read 897 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pete B

  • Member
  • *
  • Posts: 5
No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« on: March 14, 2021, 01:47:59 PM »
Hi

When I purchased my WiFi Logger at the start of this year, it had firmware version 2.24 and after setup, it worked perfectly. I was uploading VP2 Pro data to Weatherlink, Wunderground, Weathercloud, Met Office WOW and CWOP via the WiFi logger with no issues.

However, since the 2.36 upgrade, data now uploads to all but CWOP. I registered with CWOP some years ago to upload the data using my amateur radio callsign with the relevant settings. These details were the same in the data export page before and after the WiFi logger firmware upgrade.

So far, I have tried:

Soft reset of WiFi logger several times.

Cancelling and re-entering all the upload data for CWOP.

Temporarily disabling all the other uploads so only CWOP remained enabled.

Changing the upload detail from rotate.aprs.net to rotate.aprs2.net and back.

All to no avail. Uploading using exactly the same CWOP settings in Weatherlink software or Cumulus on the PC works with no problem.

I have included a couple of random debug details for the CWOP upload attempts from the WiFi logger below:

CWOP 10
Renew RTD
Renew HiLows
NewCWOP NOAA
user G4ZMG pass -1 vers WiFiLogger2 2.36Client response time: 250
# aprsc 2.1.5-g8af3cdcG4ZMG>APRS,TCPIP*:@141520z5205.65N/00219.62W_210/008g024t047r000p000P000h68b10134L116.WFLClient response time: 350
# logresp G4ZMG unverified, server EIGHTHARCHIWUM EXPORT. Int: 10

CWOP 10
Renew RTD
Renew HiLows
NewCWOP NOAA
user G4ZMG pass -1 vers WiFiLogger2 2.36Client response time: 250
# aprsc 2.1.5-g8af3cdcG4ZMG>APRS,TCPIP*:@141710z5205.65N/00219.62W_162/001g021t046r000p000P000h80b10124L028.WFLClient response time: 51
# logresp G4ZMG unverified, server EIGHTHARCHIWUM EXPORT. Int: 10.

Thanks for any help.

Offline galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6822
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #1 on: March 14, 2021, 02:39:53 PM »
Looks like there is also another problem since 3/9 your wind data just does not look right. Maybe it is legit...for you to decide....just looks suspicious.

 [ You are not allowed to view attachments ]
Ecowitt GW1000 | Meteobridge on Raspberry Pi
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline Pete B

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #2 on: March 15, 2021, 09:53:14 AM »
Yes, a problem, thanks for highlighting it. It's a completely unrelated issue and I think it's solved now. It was/is connected with the uploads from Weatherlink but I'm monitoring carefully now for any recurrence. If there is any, I will go back to my original pre WiFi logger method of using Cumulus to upload to all the weather websites until the logger issue is fixed.

The WiFi logger CWOP upload issued remains unsolved and I'm just waiting to see if poster 'WiFiLogger' comes up with any advice regarding the issue since firmware 2.36 upgrade.
« Last Edit: March 15, 2021, 10:29:30 AM by Pete B »

Offline WiFiLogger

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 706
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #3 on: March 16, 2021, 03:55:04 AM »
Hi

When I purchased my WiFi Logger at the start of this year, it had firmware version 2.24 and after setup, it worked perfectly. I was uploading VP2 Pro data to Weatherlink, Wunderground, Weathercloud, Met Office WOW and CWOP via the WiFi logger with no issues.

However, since the 2.36 upgrade, data now uploads to all but CWOP. I registered with CWOP some years ago to upload the data using my amateur radio callsign with the relevant settings. These details were the same in the data export page before and after the WiFi logger firmware upgrade.

So far, I have tried:

Soft reset of WiFi logger several times.

Cancelling and re-entering all the upload data for CWOP.

Temporarily disabling all the other uploads so only CWOP remained enabled.

Changing the upload detail from rotate.aprs.net to rotate.aprs2.net and back.

All to no avail. Uploading using exactly the same CWOP settings in Weatherlink software or Cumulus on the PC works with no problem.

I have included a couple of random debug details for the CWOP upload attempts from the WiFi logger below:

CWOP 10
Renew RTD
Renew HiLows
NewCWOP NOAA
user G4ZMG pass -1 vers WiFiLogger2 2.36Client response time: 250
# aprsc 2.1.5-g8af3cdcG4ZMG>APRS,TCPIP*:@141520z5205.65N/00219.62W_210/008g024t047r000p000P000h68b10134L116.WFLClient response time: 350
# logresp G4ZMG unverified, server EIGHTHARCHIWUM EXPORT. Int: 10

CWOP 10
Renew RTD
Renew HiLows
NewCWOP NOAA
user G4ZMG pass -1 vers WiFiLogger2 2.36Client response time: 250
# aprsc 2.1.5-g8af3cdcG4ZMG>APRS,TCPIP*:@141710z5205.65N/00219.62W_162/001g021t046r000p000P000h80b10124L028.WFLClient response time: 51
# logresp G4ZMG unverified, server EIGHTHARCHIWUM EXPORT. Int: 10.

Thanks for any help.

In 2.36 I have changed one thing.
Field password contains your password, but in fact firmware is generating password itself.
Here you have: -1 vers WiFiLogger2 2.36
And it will be like this no matter you will put into field pass.
This is because pass should be -1, or -1 vers....
So it is fixed value, there is no need to put it into to the form.
But maybe in your case pass is very needed to upload data?

Offline galfert

  • Global Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 6822
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #4 on: March 16, 2021, 05:53:37 AM »
This is because pass should be -1, or -1 vers....
So it is fixed value, there is no need to put it into to the form.
But maybe in your case pass is very needed to upload data?

Well yes but of course when using a ham radio call sign with the ham servers then a password is required or the upload will not work. Only regular non-ham CWOP stations upload with -1 as a password to a different set of cwop servers.

See here for details:
http://www.wxqa.com/servers2use.html

Ham CWOP IDs can upload to the non-ham servers if they want. Then they don't need the password and would then use the -1 as everyone else.

« Last Edit: March 16, 2021, 05:57:04 AM by galfert »
Ecowitt GW1000 | Meteobridge on Raspberry Pi
WU: KFLWINTE111  |  PWSweather: KFLWINTE111
CWOP: FW3708  |  AWEKAS: 14814
Windy: pws-f075acbe
Weather Underground Issue Tracking
Tele-Pole

Offline WiFiLogger

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 706
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #5 on: March 16, 2021, 06:04:55 AM »
This is because pass should be -1, or -1 vers....
So it is fixed value, there is no need to put it into to the form.
But maybe in your case pass is very needed to upload data?

Well yes but of course when using a ham radio call sign with the ham servers then a password is required or the upload will not work. Only regular non-ham CWOP stations upload with -1 as a password to a different set of cwop servers.

See here for details:
http://www.wxqa.com/servers2use.html

Ham CWOP IDs can upload to the non-ham servers if they want. Then they don't need the password and would then use the -1 as everyone else.

So I will fix this very fast
Sorry for the trouble. :(

Offline Pete B

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #6 on: March 16, 2021, 12:08:45 PM »
Thanks for the replies. I will now temporarily go back to connecting Cumulus to the logger and sending data to the other sites from there. Cumulus seems to handle CWOP better than Weatherlink which appeared to have problems with spurious wind data when running Software Defined Radio programs on the same PC.

I did try using the non ham aprs settings in the logger data export for CWOP but still no upload. No doubt I'd probably missed something out somewhere.

I look forward to the fix.

Offline WiFiLogger

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 706
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #7 on: March 26, 2021, 09:16:41 AM »
Thanks for the replies. I will now temporarily go back to connecting Cumulus to the logger and sending data to the other sites from there. Cumulus seems to handle CWOP better than Weatherlink which appeared to have problems with spurious wind data when running Software Defined Radio programs on the same PC.

I did try using the non ham aprs settings in the logger data export for CWOP but still no upload. No doubt I'd probably missed something out somewhere.

I look forward to the fix.

Please navigate to Setup-> System and click on UPDATE button.
After that you should have firmware 2.37. Please check if that sloved your problem.

Offline Pete B

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #8 on: March 26, 2021, 10:19:47 AM »
Please navigate to Setup-> System and click on UPDATE button.
After that you should have firmware 2.37. Please check if that sloved your problem.

Thanks for that. I'm now trying after the firmware upgrade to 2.37 and I will let you know how it goes.

Pete

Offline Pete B

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: No CWOP Upload Since Firmware Upgrade to Version 2.36
« Reply #9 on: March 26, 2021, 05:48:49 PM »
Please navigate to Setup-> System and click on UPDATE button.
After that you should have firmware 2.37. Please check if that sloved your problem.

Thanks for that. I'm now trying after the firmware upgrade to 2.37 and I will let you know how it goes.

Pete

Thanks, It now seems to have been working OK for several hours. The debug information for CWOP shows my correct entered password now, not the -1 default value as in the 2.36.

All the other sites I upload to continue working OK, just as they always have done.

Pete