Author Topic: RIPE Atlas Probe error  (Read 613 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Fox_Of_The_Wind

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 389
  • Hi there!
    • http://www.desotowiwx.com
RIPE Atlas Probe error
« on: January 28, 2018, 01:29:56 PM »
My RIPE Atlas Probe is dead. it power light is the only light that comes on now. Does anyone know who or how I contact someone on their web site?

Offline Joel

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 64
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #1 on: January 28, 2018, 01:57:46 PM »
Their email address is : atlas at ripe.net

Offline PaulMy

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3939
    • KomokaWeather
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #2 on: January 28, 2018, 02:06:17 PM »
When I had similar issues they advised to reformat the USB plug, or replace it.
And that has worked for me.


Enjoy,
Paul

Offline Fox_Of_The_Wind

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 389
  • Hi there!
    • http://www.desotowiwx.com
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #3 on: January 28, 2018, 07:00:15 PM »
When I had similar issues they advised to reformat the USB plug, or replace it.
And that has worked for me.


Enjoy,
Paul

I tired that. it don't even try to read the usb plug. I tired a few that I had laying around no life at all.

Offline PaulMy

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3939
    • KomokaWeather
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #4 on: January 28, 2018, 07:32:51 PM »
I have checked a couple of old support tickets that may help and gives an email contact atlas@ripe.net

I have had to reformat my current USB stick a few times but overall it has been very good over the past year or so.

Quote
Hello Paul,
 Thanks for your email.
 The only fix we have currently is the formatting of the USB drive. You could try a replacement drive if you have one available.
 If you log into the RIPE Atlas page here you can set your notifications to alert you sooner if you would prefer:
 https://atlas.ripe.net/probes/#!tab-mine
 If you have any further questions, please let me know
 
 Kind Regards,
 Alastair Strachan
 RIPE NCC Customer Satisfaction Survey
 Tell us about your customer services experience by filling out the anonymous, three-question RIPE NCC customer satisfaction survey: https://www.ripe.net/contact/survey/satisfaction-cs/
 
 On Fri Oct 21 19:23:52 2016, paul@komokaweather.com wrote:
Hi,
This is the 4th time it has failed in the last few months. I have again followed Alastair Strachan's suggestion for reformatting the USB and possibly it is back working again? I do not regularly check the website to see if it is reporting so up to a week before I am notified and realize it is not. Is there a more permanent fix?
 
Thanks,
Paul

------- Original Message --------
Subject: Your RIPE Atlas Probe (ID: 26948) is not connected to our network
From: RIPE Atlas < atlas@ripe.net (mailto:atlas@ripe.net)>
Date: Thu, October 20, 2016 2:40 am
To: paul@komokaweather.com (mailto:paul@komokaweather.com)
 
Dear RIPE Atlas probe host,
Thank you for participating in RIPE Atlas!
We have noticed that your probe (#26948 with description KomokaWeather) is not connected to our infrastructure and has been disconnected since 2016-10-13 05:45 UTC.
Could you please check whether everything is set up correctly on your side?
You may be able to find more information about the possible cause of the problem here:
https://atlas.ripe.net/probes/26948/#!tab-status

If you believe everything is correctly set up and your probe is still reported as disconnected after 24 hours when you log in at https://atlas.ripe.net, please contact us at atlas@ripe.net

Best regards,
RIPE Atlas Team


Hello Paul.
 Thanks for your email.
 The best thing to do in this instance is:
 - Power off the RIPE Atlas Probe
 - Remove the USB stick
 - Power on the tp-link and connect it to the network
 - Wait for 5 minutes
 - Insert the USB stick while the RIPE Atlas Probe is powered.
 Please let me know if this doesn't work and the probe is still not working correctly.
 
 If you have any further questions, please let me know
 
 Kind Regards,
 RIPE Atlas Team

Offline W3DRM

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3312
    • Carson Valley Weather
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #5 on: January 31, 2018, 05:53:27 PM »
My unit died on me several months ago. I tried all of the normal things of reformatting the USB drive. I even went as far as ordering a special brand (don't remember which one at the moment) that had been recommended by someone here in this forum. None of them helped so I broke-down and and sent the RIPE ATLAS folks an email asking for help. They too asked that I try the same fixes and I told them none worked. So, in the end, they sent me a new RIPE ATLAS unit along with a brand new USB card. I plugged it in and it immediately came to life. I did have to register the new unit and then deactivate my old one with a new ID. I still get monthly status reports for both of them and the old one still shows as not reporting.

Go to the RIPE ATLAS website by this link: https://atlas.ripe.net/probes/32849/. Note: change the probe # to whatever your device is registered with. You'll have to log-in to see all of the details of your probe and to contact support.
Don - W3DRM - Minden, Nevada --- Blitzortung ID: 808 --- FlightRadar24 ID: F-KRNO2
Davis Wireless VP2, WD 10.37s72,
StartWatch, VirtualVP, VPLive, , Win10 Pro
--- Logitech HD Pro C920 webcam
--- RIPE Atlas Probe - 32849

Offline Fox_Of_The_Wind

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 389
  • Hi there!
    • http://www.desotowiwx.com
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #6 on: February 01, 2018, 05:53:17 PM »
My unit died on me several months ago. I tried all of the normal things of reformatting the USB drive. I even went as far as ordering a special brand (don't remember which one at the moment) that had been recommended by someone here in this forum. None of them helped so I broke-down and and sent the RIPE ATLAS folks an email asking for help. They too asked that I try the same fixes and I told them none worked. So, in the end, they sent me a new RIPE ATLAS unit along with a brand new USB card. I plugged it in and it immediately came to life. I did have to register the new unit and then deactivate my old one with a new ID. I still get monthly status reports for both of them and the old one still shows as not reporting.

Go to the RIPE ATLAS website by this link: https://atlas.ripe.net/probes/32849/. Note: change the probe # to whatever your device is registered with. You'll have to log-in to see all of the details of your probe and to contact support.


My first email that they sent to me they told me that if the probe that I have is not working that I should apply for a new probe. and that is what I did. :)

Offline W3DRM

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3312
    • Carson Valley Weather
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #7 on: February 01, 2018, 09:11:30 PM »
Yes, that is what I had to do too. However, make certain you tell them that you are a current member and give them your probe id number. It took several weeks for me to get through my issue.
Don - W3DRM - Minden, Nevada --- Blitzortung ID: 808 --- FlightRadar24 ID: F-KRNO2
Davis Wireless VP2, WD 10.37s72,
StartWatch, VirtualVP, VPLive, , Win10 Pro
--- Logitech HD Pro C920 webcam
--- RIPE Atlas Probe - 32849

Offline Fox_Of_The_Wind

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 389
  • Hi there!
    • http://www.desotowiwx.com
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #8 on: February 21, 2018, 06:31:29 PM »
Just a update. I got my new probe today. Just got it going. time will tell what it does.

Offline Joel

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 64
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #9 on: February 22, 2018, 01:55:42 AM »
Just a update. I got my new probe today. Just got it going. time will tell what it does.

Still the same one ?

Offline Fox_Of_The_Wind

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 389
  • Hi there!
    • http://www.desotowiwx.com
Re: RIPE Atlas Probe error
« Reply #10 on: February 22, 2018, 09:20:31 PM »
Just a update. I got my new probe today. Just got it going. time will tell what it does.

Still the same one ?


nope brand new one https://atlas.ripe.net/probes/34203/