Author Topic: Weather Display and Vantage Vue  (Read 530 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ed Hoffman

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Weather Display and Vantage Vue
« on: January 10, 2018, 02:45:55 PM »
I have a Vantage Vue Station with a USB connection and I am running windows 10. I see that one can download a WD app for free but it doesn't seem to want to work with my station. Any suggestions?

Offline VaJim

  • Virginia Beach Backyard Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 718
    • Virginia Beach Backyard Weather
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #1 on: January 10, 2018, 03:03:19 PM »
Do you have the Davis data logger that goes with the Vue?  How do you plan to get your Vue data to your PC?
« Last Edit: January 10, 2018, 03:09:21 PM by VaJim »

Offline Ed Hoffman

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #2 on: January 10, 2018, 03:27:20 PM »
I have the data logger and have the Weatherlink software. I also have VWS software and I and currently using it. I wanted to try Weather Display see if I would like to use it.

Offline Joel

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 64
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #3 on: January 10, 2018, 05:00:43 PM »
WD is not free.   You can test it during 30 days.

Offline Ed Hoffman

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #4 on: January 10, 2018, 06:30:25 PM »
One can download a free app on google play.

Offline waiukuweather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 624
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #5 on: January 10, 2018, 08:29:03 PM »
Hi
the app is to view your weather data
that data is provided to the app by the weather display software
either direct over your LAN connection, or via the clietntraw.txt file you have uploading to your website

Offline dsscheibe

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 85
    • Scott's Weather Station, Phoenix, AZ
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #6 on: January 16, 2018, 08:04:04 PM »
I'm trying WD right now, VWS 15 keeps crashing in windows 10, used VWS for years.  Only real issue I've had so far is getting the yearly rain updated. I filled in the rain and it didn't show, tried again a few times but no luck.  Then it started showing 3.9" for the day when it was .55" for the year so far.. Also have a Vantage Pro2, WD has a lot more menus than VWS. Was a bit annoying I had to put my latitude and longitude in several places. I would have stayed with VWS if it was not crashing every few hours.
Scott
Davis Pro2 Plus daytime aspirated, wired
Virtual Weather Station 15
CW2069

Offline waiukuweather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 624
Re: Weather Display and Vantage Vue
« Reply #7 on: January 16, 2018, 08:10:08 PM »
you can set the starting rain totals under
control panel
offsets and initial rain

make sure to click on set, next to where you enter the rain totals
then finally click on Yes, top right hand corner

 

anything