Author Topic: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options  (Read 16325 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline webcam

  • Member
  • *
  • Posts: 6
    • Wetterstation Brienz
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #175 on: December 06, 2017, 01:05:54 PM »
Hey super, merci for the tutorial ...
Greeting
Daniel

Offline rob3r7o

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #176 on: December 07, 2017, 10:02:09 AM »
Hi,
just for information but the wind speed in knots has been removed or am I something wrong?
I had it before, not now.

Thank you

Offline webcam

  • Member
  • *
  • Posts: 6
    • Wetterstation Brienz
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #177 on: January 05, 2018, 01:22:21 PM »
Hello everybody,
I do not agree with the position of the graphics.
Have instlliert the newest version.

Offline webcam

  • Member
  • *
  • Posts: 6
    • Wetterstation Brienz
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #178 on: January 10, 2018, 12:25:21 AM »
Funny, have uploaded an older version again and there is the position of the graphics.

Offline Glock43

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #179 on: January 18, 2018, 02:58:07 AM »
Thank you weatherist34 for sharing your software! It displays everything I'm interested in in a well thought out, intuitive, & attractive way.

I wanted to point out a typo I found in the documentation. The folder name is misspelled and it's easy to miss if you are just copying & pasting like I did. Thanks again!
-John

Offline Glock43

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #180 on: January 18, 2018, 03:06:24 AM »
Funny, have uploaded an older version again and there is the position of the graphics.

I replaced the "forecast" Folder and "solar2.php" File with the latest versions and that solved my problems with forecasts from WU and the UV/Solar graphic problem. (mine looked like yours)

Offline webcam

  • Member
  • *
  • Posts: 6
    • Wetterstation Brienz
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #181 on: January 18, 2018, 03:44:13 AM »
ok, graphics are right again.
But something is not right downstairs. The whole flashes with me.
https://www.wetterbrienz.ch/pws/

Offline webcam

  • Member
  • *
  • Posts: 6
    • Wetterstation Brienz
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #182 on: January 19, 2018, 05:00:24 AM »
Ok, I reinstalled everything. Now it is ok

Offline Guillermo Villan

  • Ing. Eléctrical
  • Senior Member
  • **
  • Posts: 53
    • WXElortondo - Estación Meteorológica Automática de Elortondo
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #183 on: May 09, 2018, 06:46:50 PM »
People I can not make the date where the time is. In the configuration in "show updated date & time" there is only the option of false. I am using the cumulus template.
my site is www.wxelortondo.com.ar

Thank you very much.

William

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #184 on: May 10, 2018, 01:49:24 AM »
good morning

the update time is the time your realtime.txt was written on your server .

try cumulus forum ..http://sandaysoft.com/forum/index.php

Offline EAF90

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #185 on: June 27, 2018, 12:53:11 AM »
Hi!
I'm trying to make my website work but I can't, it only shows a blank page in the index.php.
Meteobridge is working and sending data, MBrealtimeupload.txt is working, and I think the DB is working too. File permissions are ok.
easyweathersetup.php works, but when I go to the website, it shows a blank page  ](*,)
What can I do?!  #-o

Thanks!

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #186 on: June 27, 2018, 04:36:34 AM »
Hi!
I'm trying to make my website work but I can't, it only shows a blank page in the index.php.
Meteobridge is working and sending data, MBrealtimeupload.txt is working, and I think the DB is working too. File permissions are ok.
easyweathersetup.php works, but when I go to the website, it shows a blank page  ](*,)
What can I do?!  #-o

Thanks!

hello
need some basic info like url impossible to make any diagnosis..

could be php configuration where certain functions are disabled .

also provide the url and easyweathersetup password by a pm you can change the password at anytime.

brian


Offline mav101

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #187 on: July 10, 2018, 09:40:45 AM »
Hi,

I've just setup the latest template (meteobridge) after running a really old version for a while.... and I'm having a problem with the darksky current conditions and forecast. I have entered the API key correctly. I have checked the jsondata folder and it doesn't appear to have downloaded any new darksky.txt file (or any of the other files for that matter - i did also setup the metar along with the api key to test if it worked) its still using the data file from the template zip. Is there something else that needs to be setup to allow the connection to darksky?

Also, no calls appear to have been made to DarkSky according the the darksky api console...

Cheers, Andy
« Last Edit: July 10, 2018, 10:46:14 AM by mav101 »

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #188 on: July 10, 2018, 10:32:02 AM »
good afternoon

please always provide a url if possible , its nigh on impossible to diagnose anything without.

most common cause is services not setup in meteobridge . have a read especially part 2 . https://weather34.com/homeweatherstation/guides/setupmeteobridge.html
the stationcron.php file contains all the scripts to collect data from API services .meteobridge allows you to simulate cron jobs just by doing below.hope it helps

i can test it remotely but url is required

Part 2 . Setting up the services .


1.select services tab

2.goto new and select service from the drop down and choose HTTP REQUEST

3.goto select event type and choose PERIODICALLY

4.set the stationcron.php url to run every 15 minutes

examples of the url path to the stationcron.php

example 1 : http://yourdomain/mbdbfiles/stationcron.php
example 2 : http://yourdomain/pws/mbdbfiles/stationcron.php
example 3 : http://yourdomain/mbridge/mbdbfiles/stationcron.php

brian ...have a nice day

Offline mav101

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #189 on: July 10, 2018, 01:04:44 PM »
Brilliant, thanks Brian.  I had missed that part of the instructions as i thought it was all about the mySQL setup... that's on the todo list ;-)   All working nicely now  :grin:
Cheers, Andy

Offline jkozik

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #190 on: August 14, 2018, 11:53:38 AM »
I fixed my blank screen problem.

Just like the problem that @EAF90 reported above:  I too created a pws directory on my linux server. Running easyweathersetup.php works fine, and the permissions look ok. But mywebpage.com/pws/index.php returns a blank page.  I looked inside of the page source and the browser console -- nothing, blank. 

I looked up how to debug php scripts, turned on error messages and started individually running each of the php scripts inside of index.php.  For the script called common.php, it returned: "PHP Fatal error:  Uncaught Error: Call to undefined function mb_internal_encoding()"  Huh?  I have never heard of this.

I looked it up and my Centos 7 default php installation does not include support for multi-byte strings.  That's a new one for me!  I updated my php:

# yum install php-mbstring

I restarted my httpd and now my index.php runs without error, no more blank screen.

Offline kweaver66

  • Kevin Weaver
  • Member
  • *
  • Posts: 11
    • Weaver Estates Wx-Watch
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #191 on: August 18, 2018, 09:23:55 AM »
Brian,

Do you think you can check out my page?  I will DM you my PW if needed.  I know you said their were some issues with Metar and Darksky for some.  I cannot get my page to read either. It defaults to LTBA Istanbul.....

http://weaverestates.info/PWS/


Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #192 on: August 18, 2018, 10:04:46 AM »
replied via PM..

Offline kweaver66

  • Kevin Weaver
  • Member
  • *
  • Posts: 11
    • Weaver Estates Wx-Watch
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #193 on: August 19, 2018, 12:00:15 AM »
Thanks! back up and running!

Offline Atlantic21

  • Member
  • *
  • Posts: 18
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #194 on: August 19, 2018, 06:04:25 AM »
Could some one please help with the following warning on main page see attachment or link to web site

https://www.ilfracombeweather.info/pws/index.php

works fine on mobile or tablet

Richard

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #195 on: August 19, 2018, 08:20:03 AM »
pm sent possible solution with file i sent . i tried replicating locally but no errors so I'm going to have to guess on it .

brian

Offline Atlantic21

  • Member
  • *
  • Posts: 18
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #196 on: August 19, 2018, 09:44:36 AM »
Brian that worked many thanks again for help

Richard

Offline weather34

  • its just my hobby
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 627
    • Sinanoba Istanbul Home Weather Station
Re: HOMEWEATHERSTATION TEMPLATE with meteobridge options
« Reply #197 on: August 24, 2018, 08:02:21 AM »
Hello

spent a lot of time(almost 3 months)  finally getting round to finish of the re writing of the light theme . lots of minor visual tweaks and removal of unwanted code and css ,listened to requests and tried to improve in areas where I could without creating something totally different.

hope it is to your liking and keeps almost in the simple visual display of station hardware data . by far the meteobridge is the most popular choice and this version tries to get the most out of the flexibility of meteobridge options in terms of data.

if there is anything specific data value that you would like you can always drop an email and I can request Boris to add it onto the api .I understand everyone has different requirements and due to the simplicity of using meteobridge it is not inconvenient to have any extra data added on and most of it can be done within a reasonable timely manner.

it also is identical to use with the new meteobridge NANO product simply no changes to use template required.

anyway has always https://weather34.com/homeweatherstation/


« Last Edit: August 24, 2018, 08:04:23 AM by weather34 »

 

anything