Author Topic: AcuRite - does not seem to get sw support  (Read 20473 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #75 on: February 02, 2012, 12:34:48 PM »
Hi
did you change to a mini usb cable to RF chokes?
Also try using the latest update of WD (which now works with indoor temp/hum (USB mode 3)
and you could add a barometer low limit to WD
I have not seen the low barometer spikes here yet in testing

There are some parameter (used in the calculation) range checks I can add to the barometer reading though, which I will look into
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

Offline ctccbc

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 232
  • Acurite 01035, Weather Display
    • Chris Collins Morehead City, NC Weather
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #76 on: February 02, 2012, 12:47:57 PM »
What are the units for the Barometer Spike in the offsets section? I set it to 5, but I'm not sure about 5 what? Millibars?
Thanks.

Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #77 on: February 02, 2012, 12:56:31 PM »
not the spike setting
the actual max/min limits, in the limit setup...try setting a lower limit

But what I will also do is add some data filtering (i.e compare to previous reading and reject if an outlier)
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #78 on: February 02, 2012, 04:48:57 PM »
I have made some changes (first step , more if needed) re data problems
in the latest.zip update of WD
use that one and let me know how it goes
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #79 on: February 03, 2012, 03:06:03 PM »
ps, I have discovered that if you had set a windspeed % offset increase, that would lead to occasional windspeed spikes
simply because I was applying the offset even if a new windspeed value had not arrived
uploading a fix for that
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

Offline ctccbc

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 232
  • Acurite 01035, Weather Display
    • Chris Collins Morehead City, NC Weather
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #80 on: February 05, 2012, 10:28:49 AM »
After a couple of days with no problems, I did get a couple of the wind spikes today. Interestingly, they only seem to affect the Average Wind speed, but not the gusts.


Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #81 on: February 05, 2012, 01:04:09 PM »
do you have a windspeed offset set in WD?
as I did find a problem if that is in use
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

Offline ctccbc

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 232
  • Acurite 01035, Weather Display
    • Chris Collins Morehead City, NC Weather
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #82 on: February 05, 2012, 02:04:30 PM »
Yes, I'm using one for wind speeds and gusts. Should I change that?

Offline Weather Display

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2611
    • West Coast Road Weather Data
Re: AcuRite - does not seem to get sw support
« Reply #83 on: February 05, 2012, 05:26:21 PM »
make sure to be using at least build 10
Brian
info@weather-display.com
http://www.weather-display.com

 

anything