Author Topic: Trying to connect webcam to Weather Underground  (Read 31276 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #50 on: November 01, 2007, 12:57:46 PM »
Check your PM's

www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline kray1000

  • Purveyor of wry
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1336
    • http://www.roanokevalleyweather.com
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #51 on: November 01, 2007, 05:35:50 PM »
Pinster56,
  What we can't see on the "Graphics" tab is the parts under the "Source Type" and "Video Feed" headers (scrolled off screen). 

  Also, regarding the "Base Time" entries you have on your "Fixed Save" and "FTP Push" tabs... what you have might work, but I would say the base time should be a lower value than what your interval is.

Kevin
Kevin Ray
Roanoke, VA

Wireless VP2, Stardot NetCam, ImageSalsa 2.0.12, MovieSalsa, Nexstorm, WASP2, Skymet, VWS14.01p33, WD 10.37N build 03

Offline Pinster56

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #52 on: November 02, 2007, 10:36:00 PM »
Pinster56,
  What we can't see on the "Graphics" tab is the parts under the "Source Type" and "Video Feed" headers (scrolled off screen). 

  Also, regarding the "Base Time" entries you have on your "Fixed Save" and "FTP Push" tabs... what you have might work, but I would say the base time should be a lower value than what your interval is.

Kevin
Source File Name is blank. Video Feed says Microsoft WDM Image. What should they be?

I thought "Base Time" meant the clock time of the base station.

Offline Pinster56

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #53 on: November 02, 2007, 10:37:21 PM »
Nobody seems to have answer about what is wrong with my settings. At this point I am giving up.I am taking up too much message board space and boring everyone. In the future if anyone knows someone who can help me email me at pinster1956@yahoo.com Thanks again for everyone's input.

Offline kray1000

  • Purveyor of wry
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1336
    • http://www.roanokevalleyweather.com
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #54 on: November 02, 2007, 11:14:25 PM »
Source File Name is blank. Video Feed says Microsoft WDM Image. What should they be?

I thought "Base Time" meant the clock time of the base station.

And 1 minute and 21 seconds later...
Nobody seems to have answer about what is wrong with my settings.

To quote a famous philosopher...

WHAT?!?

-----------------
But to answer your first question, your Source File Name and Video Feed entries are fine.  But again, what do you have for "Source Type"?  Try a source type of zero if you haven't already.

Regarding the "Base Time"... read all about it on page 59 of the Image Salsa User's Manual, always a good place to start when you have questions.

Good luck.
Kevin Ray
Roanoke, VA

Wireless VP2, Stardot NetCam, ImageSalsa 2.0.12, MovieSalsa, Nexstorm, WASP2, Skymet, VWS14.01p33, WD 10.37N build 03

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #55 on: November 02, 2007, 11:29:43 PM »
Nobody seems to have answer about what is wrong with my settings. At this point I am giving up.I am taking up too much message board space and boring everyone. In the future if anyone knows someone who can help me email me at pinster1956@yahoo.com Thanks again for everyone's input.

If you checked your PM's as requested, you would have seen me offering to call you yesterday to walk you through the settings. I never got a reply back. Much easier that way then typing back and forth all the time.  Won't have much free time until early next week now.  #-o


Bob
www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline Pinster56

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #56 on: November 03, 2007, 10:19:51 AM »
I am almost there! Now what settings should I have to make the cam image fit the full canvas?

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #57 on: November 03, 2007, 12:23:29 PM »
Set the images size and the canvas size to the same size.

So, if your image size is 320x240, set your canvas size to 320x240.

I would suggest changing your image size, since it appears that you have it set pretty small at the current time.



Bob
www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #58 on: November 04, 2007, 09:57:32 AM »
www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline carterlake

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 243
    • CarterLake.org
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #59 on: November 04, 2007, 11:22:17 AM »
What are ImageSalsa's streaming options?

Davis VP2 6153; Weather Display (LIVE w/ Ajax); Quickcam for Notebooks Pro; Boltek w/ Nexstorm; GRLevel3; live NOAA Radio

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #60 on: November 04, 2007, 03:57:57 PM »
What are ImageSalsa's streaming options?

ImageSalsa doesn't do the actual streaming to the web. It has an internal web server that you can serve the image from, then use any streaming method you prefer. I personally use the flash method for my stream.


Bob
www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline Pinster56

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #61 on: November 05, 2007, 10:32:57 AM »
It looks like you got it working:  http://www.wunderground.com/webcams/Pinster56/1/show.html#cal


Bob


It turns out all the aggravation came down to needing to change the "Source Type" from 1 to 0. Everything worked fine after that. I didn't see the Source Type box earlier because I hadn't noticed the scroll bar in that window until you pointed it out from my screen capture. Thanks, Kevin and Bob!
« Last Edit: November 05, 2007, 10:36:06 AM by Pinster56 »

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #62 on: November 05, 2007, 01:41:57 PM »
It always seems to come down to 1's & 0's.  ;)

Glad everything is working as it should now. So, the uploads and everything are running smooth for you now?



Bob
www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

Offline Pinster56

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #63 on: November 05, 2007, 02:03:44 PM »
Yes, it is going well so for. What I would really like to do ultimately is to set up a wireless webcam because the view from the other side of my house is much more interesting, but its too far a reach for a cabled cam. Can you offer any advice on going that route?  My PC is already has a wireless router for our peripheral PC's.

Offline racenet

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1290
    • NH Weather Data
Re: Trying to connect webcam to Weather Underground
« Reply #64 on: November 05, 2007, 03:14:33 PM »
Just do a search for "Wireless network cam" on google and it will return tons of stuff.


http://www.google.com/search?hl=en&q=%22wireless+network+cam%22

www.theamericanflagstore.com - The American Flag Store



www.nhweatherdata.com - NH Weather Data

 

anything