Author Topic: Meteobridge VP1?  (Read 277 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jvietri

  • Member
  • *
  • Posts: 19
Meteobridge VP1?
« on: April 08, 2019, 07:59:11 PM »
Hello,

I recently upgraded from my still functioning Vantage Pro 1 Station to a VP2 which I purchased a Meteobridge NANO.  LOVE LOVE LOVE it.  Wanted to repurpose my VP1 to monitor the climate in our greenhouse.  My question is can I use meteobridge on the VP1 with a TP link router so I can remotely monitor and access?  Any help on what I would need to do this would be greatly appreciated.   Th aks in advance. 

Offline Bushman

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 7319
    • Eagle Bay Weather
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #1 on: April 08, 2019, 10:21:13 PM »
The LOOP command is different, but I would ask Boris (Docbee on this forum) to be certain.
Need low cost IP monitoring?  http://wirelesstag.net/wta.aspx?link=NisJxz6FhUa4V67/cwCRWA or PM me for 50% off Wirelesstags!!

Offline Mattk

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1274
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #2 on: April 09, 2019, 04:52:37 AM »
I would say No? Something tells me I have tried this? I think?

Offline wvdkuil

  • Wim van der kuil
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1451
    • My PWS at Leuven Belgium Europe
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #3 on: April 09, 2019, 05:26:37 AM »
https://www.meteobridge.com/wiki/index.php/Stations
Supported Davis => Vantage Pro2, Pro1 (except firmware A)

Wim
Support for Leuven-Template & Scripts  at this forum
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) for WD a.o.  http://pwsdashboard.weather-template.com/
Script sponsors https://support.leuven-template.eu/userlistScripts.php
Template sponsors https://support.leuven-template.eu/userlist.php

Offline Jvietri

  • Member
  • *
  • Posts: 19
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #4 on: April 09, 2019, 06:35:10 AM »
Does VP 1 support WeatherLink IP or do I need a different logger?

Offline wvdkuil

  • Wim van der kuil
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1451
    • My PWS at Leuven Belgium Europe
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #5 on: April 09, 2019, 06:38:28 AM »
Does VP 1 support WeatherLink IP or do I need a different logger?

https://www.davisinstruments.com/product_documents/weather/spec_sheets/6555_spec_WeatherLinkIP.pdf
Quote
WeatherLinkIPTM for Vantage Proģ  and Vantage Pro2ô consists of our WeatherLink software and a specialized data logger that connects to a Vantage Pro or Vantage Pro2 console or Weather Envoy to a ethernet
connection.
The weatherlink software is not needed when you use a Meteobridge.
Wim
« Last Edit: April 09, 2019, 08:58:25 AM by wvdkuil »
Support for Leuven-Template & Scripts  at this forum
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) for WD a.o.  http://pwsdashboard.weather-template.com/
Script sponsors https://support.leuven-template.eu/userlistScripts.php
Template sponsors https://support.leuven-template.eu/userlist.php

Offline Jvietri

  • Member
  • *
  • Posts: 19
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #6 on: April 09, 2019, 06:40:54 AM »
Thank you. So Iím confused what do I use to get the data from the VP1 to the meteobridge (TPLink router)?

Thx

Offline wvdkuil

  • Wim van der kuil
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1451
    • My PWS at Leuven Belgium Europe
Re: Meteobridge VP1?
« Reply #7 on: April 09, 2019, 07:43:30 AM »
Thank you. So Iím confused what do I use to get the data from the VP1 to the meteobridge (TPLink router)?

Thx
You can use the Weatherlink IP logger in a VP1   says Davis.

That Weatherlink IP logger  you already have,  should be connected to your LAN same as it was in the past with the vp2.

The Meteobridge connects to that logger using your LAN or WiFi

Wim
« Last Edit: April 09, 2019, 08:57:52 AM by wvdkuil »
Support for Leuven-Template & Scripts  at this forum
Support for the PWS_Dashboard (HWS-template) for WD a.o.  http://pwsdashboard.weather-template.com/
Script sponsors https://support.leuven-template.eu/userlistScripts.php
Template sponsors https://support.leuven-template.eu/userlist.php

 

anything