WXforum.net

Weather Station Hardware => Oregon Scientific Hardware => Topic started by: Phipps on September 10, 2018, 08:25:47 PM

Title: WMR88 Rain Gauge
Post by: Phipps on September 10, 2018, 08:25:47 PM
My rain gauge has stopped working. I have replaced the batteries, reset the rain gauge and the base station but itís still not connecting.

Any suggestions what it might be?


Thanks,

Gary
Title: Re: WMR88 Rain Gauge
Post by: trevmm on September 11, 2018, 04:31:36 PM
Gary, try replacing one or other of the parts if separate, ie' the gauge itself or the power unit / solar panel, mine are separate and replacing one or the other usually fixes it, you could also try the "reset" on the weather station and rescan for it.

Note: WMR88 rain gauge has been replaced by WMR89 - if you intend to change it or upgrade check the version of OS in it is the same or compatible with your sensor / weather station
Title: Re: WMR88 Rain Gauge
Post by: Phipps on September 11, 2018, 10:18:16 PM
Thanks. I have found the rain gauge, PCR800, online but itís not cheap. Almost more cost effective to just upgrade my complete station.

One thing I havenít tried is moving the base station, although itís been in its current location for quite a while with no issues.
Title: Re: WMR88 Rain Gauge
Post by: trevmm on September 12, 2018, 05:33:20 AM
Looks like it's $32 on the web site, must still be much cheaper than a full weather station though, mine cost around $300, does the red led on the power unit / solar panel come on every few minutes? did you try resetting the weather station?