Author Topic: MeteoBridge -> wunderground - missing peak gusts  (Read 738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SpartanWX

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 207
MeteoBridge -> wunderground - missing peak gusts
« on: January 06, 2018, 01:27:07 PM »
Greetings all,
I've got a MeteoBridge running 3.4 (Aug 17 2017, build 11382), FW 1.4.  It is being fed data by a Davis VP2, and is uploading to wunderground every 5 seconds. 

My console regularly shows gusts that are well over what is reported on wunderground.  My guess is that the MeteoBridge is only sending what is happening at that particular moment of the 5-second interval.  Is there a setting or some tweak to make so that it will send what the actual gust was during that 5-second period?

Apologies if this has been covered before.  A quick google search didn't turn anything up.  Thanks for any help.

Offline docbee

  • Moderator
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 663
    • smartbedded
Re: MeteoBridge -> wunderground - missing peak gusts
« Reply #1 on: January 07, 2018, 04:49:10 PM »
Meteobridge does send gust max to WU. But LOOP protocols from the Davis logger might not report all gusts. That depends on firmware version of the Davis USB logger. Can you please post from Meteohub messages log on "system" tab. There should be a remark on the Davis logger version.
founder of smartbedded.com - home of meteohub, meteoplug, meteobridge, meteostick

Offline SpartanWX

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 207
Re: MeteoBridge -> wunderground - missing peak gusts
« Reply #2 on: January 14, 2018, 07:57:18 PM »
Hi Doc!  Thanks for trying to help.  I had expected an email notification and didn't get one so sorry for the delay in getting back to you.  Here is the information I think you were asking for:

wnetd (02.09.2017 12:25:10): process started.
system (02.09.2017 12:25:10): start of logging process initiated.
logger (02.09.2017 12:25:10): historical data loaded (19 records).
logger (02.09.2017 12:25:10): data logger (version 5.0v, build 11382) started.
logger (02.09.2017 12:25:11): connect station 0 (Vantage via USB serial).
logger (02.09.2017 12:25:11): wakeup sent.
logger (02.09.2017 12:25:11): internal logger activated.
logger (02.09.2017 12:25:11): syncing.
logger (02.09.2017 12:25:14): sensors are now providing data.
logger (02.09.2017 12:25:14): services started.
logger (02.09.2017 12:25:21): gettime request sent.
logger (02.09.2017 12:25:21): time offset of Vantage: -1 minutes
logger (02.09.2017 12:25:21): eeprom request sent.
logger (02.09.2017 12:25:21): rain collector size 0.01 inch per tick.
logger (02.09.2017 12:25:21): transmitter 1 active as station type (#0) "ISS".
logger (02.09.2017 12:25:21): firmware version request sent.
logger (02.09.2017 12:25:21): firmware version 3.12
logger (02.09.2017 12:25:21): no reading of Vantage's internal logger.
logger (10.12.2017 12:39:13): Bad th0(0) sensor data, "humidity" (255) out of range [0:100]
logger (12.01.2018 11:15:07): message above repeats 15 times.

Offline SpartanWX

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 207
Re: MeteoBridge -> wunderground - missing peak gusts
« Reply #3 on: March 01, 2018, 11:57:56 PM »
Bump. Just on account of that we’re getting a major windstorm here. Nor’Easter!

Any ideas?