Author Topic: GRLevel3 Trial problem  (Read 283 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yazoodle

  • Member
  • *
  • Posts: 1
GRLevel3 Trial problem
« on: July 11, 2017, 02:45:39 PM »
Hi, I installed the trial version of Grlevel3 and its not getting any data when I start polling, The GRlevel3 Trial forums have not been up for a little while (getting a 404 error) so I don't know what to do.

I did a test internet connection and I get this .

Test beginning
UserAgent = 'GRLevel3/2.60 (Windows/10.0)'
=====================================
Calling InternetGetConnectedStateEx:
  dwFlags = 0x0012
            INTERNET_CONNECTION_LAN
            INTERNET_RAS_INSTALLED

  szConnection = 'LAN Connection'
==================================
TestFullGet:
*** InternetOpenURL() failed!
*** GetLastError() = 0x00002EFD

=====================
Test completed

of course I have a internet connection (i'm typing this lol) so I don't know what the problem can be. Its what I think is the latest version (2.60). Is there a problem with the trial version working? Is there anything I can do to get this working?

Thanks in Advance.

Offline sacreyweather

  • Echo Valley Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1513
    • Echo Valley Weather
Re: GRLevel3 Trial problem
« Reply #1 on: July 11, 2017, 02:56:35 PM »
Hi,

Check both your Firewall and anti-virus/anti-malware. They may be blocking the connection.
CWOP: D2073, GR2AE, GR3, Cumulus, PWSweather,  CoCoRaHS: AR-SL-23  

Saline Weather on Twitter
Blitzortung Station 1387

Offline miraculon

  • Sunrise Side Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2834
  • KE8DAF
    • Sunrise Side Weather in Rogers City MI USA
Re: GRLevel3 Trial problem
« Reply #2 on: July 11, 2017, 03:32:33 PM »
Mine is working, so here is the result of a working connection for reference:

Code: [Select]
Test beginning
UserAgent = 'GRLevel3/2.60 (Windows/10.0)'
=====================================
Calling InternetGetConnectedStateEx:
  dwFlags = 0x0012
            INTERNET_CONNECTION_LAN
            INTERNET_RAS_INSTALLED

  szConnection = 'LAN Connection'
==================================
TestFullGet:
  full GET was successful, status = 200!
  last modified time = 2017/06/11  19:15:41

=====================
Test completed

I am using AllisonHouse for my data, not NWS. There was a change to the NWS servers over a year ago, but I would expect that a fairly recent version of GRLevel3 would have taken care of this. From the support forum, it affected versions 2.40 and earlier. Your 2.60 should be OK.

Greg H.




Blitzortung Stations 668, 706 - CWOP CW4114 -  CoCoRaHS MI-PI-1

 

anything