Author Topic: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID  (Read 609 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jems

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 51
Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« on: March 26, 2017, 12:55:15 AM »
Hello, up until a few days ago, my PWS was working fine.  However, now I see this:

This PWS is not reporting
Last updated: 3/22/2017, 12:18:03 PM


The log from my post:


HTTP/1.0 200 OK
Date: Sun, 26 Mar 2017 04:12:03 GMT
Content-Length: 58
Content-Type: text/html
Client-Date: Sun, 26 Mar 2017 04:12:03 GMT
Client-Peer: 52.25.21.79:80
Client-Response-Num: 1

INVALIDPASSWORDID|Password or key and/or id are incorrect


I verified my credentials, and I'm still able to log in to the web interface.

I'm currently using the following to post:
   http://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php

I thought maybe they changed to https, so I tried changing it.  Same error, but slightly different response:

HTTP/1.1 200 OK
Connection: Close
Date: Sun, 26 Mar 2017 04:48:03 GMT
Content-Length: 58
Content-Type: text/html
Client-Date: Sun, 26 Mar 2017 04:48:03 GMT
Client-Peer: 52.25.21.79:443
Client-Response-Num: 1
Client-SSL-Cert-Issuer: /C=BE/O=GlobalSign nv-sa/CN=GlobalSign Organization Validation CA - SHA256 - G2
Client-SSL-Cert-Subject: /C=US/ST=Georgia/L=Atlanta/O=The Weather Channel LLC/CN=*.wunderground.com
Client-SSL-Cipher: ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256
Client-SSL-Socket-Class: Net::SSL
Client-SSL-Warning: Peer certificate not verified

INVALIDPASSWORDID|Password or key and/or id are incorrect


I read a few comments from a couple weeks ago where people were having similar issues, which seemed to correct themselves.  But I'm still having the issue.
Anyone else?

Thanks!


Offline Sooner Al

  • Old enough to know better...
  • Senior Member
  • **
  • Posts: 82
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #1 on: March 26, 2017, 05:22:37 AM »
FWIW I have not had that issue but currently the PWS viewed count for the month is off again for my station.
Retired NWS ESA/ET
Sys: Davis VP2 (Wireless), Meteobridge

Offline jems

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 51
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #2 on: March 26, 2017, 11:45:43 AM »
I was able to get my POST to work by modifying my code.  I was using a perl module:

HTTP::Request::Common qw(POST);
$req = POST 'http://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php'
        ID => $id,
        PASSWORD => $pw,
        dateutc=> $time,
        winddir=> $winddir,
        windspeedmph=> $windspeedmph,
        windgustmph=> $windgustmph,
        tempf=> $tempf,
        rainin=> $hourlyrain,
        dailyrainin=> $dailyrain,
        baromin=> $baromin,
        humidity=> $humidity,
        weather=> $weather,
        clouds=> $clouds,
        softwaretype=> $softwaretype,
        dewptf=> $dewptf,
        action=> 'action'

        ];

Not sure why this stopped working, so I just rolled up everything into the URL:
$req = POST "http://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php?ID=$id&PASSWORD=$pw&dateutc=$time&winddir=$winddir&windspeedmph=$windspeedmph&windgustmph=$windgustmph&tempf=$tempf&rainin=$hourlyrain&dailyrainin=$dailyrain&baromin=$baromin&humidity=$humidity&weather=$weather&clouds=$clouds&softwaretype=$softwaretype&dewptf=$dewptf&action=updateraw"

Good enough.

Still curious what changed..


Offline Mtnviper

  • Member
  • *
  • Posts: 8
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #3 on: March 26, 2017, 05:52:10 PM »
FWIW I have not had that issue but currently the PWS viewed count for the month is off again for my station.

Same thing happening to me.  Thought they fixed this problem 2 or 3 months ago.  Seems to be back and affecting everyone.  Had over 3000 views on 3-19 and now down to an unchanging view of 1. 
« Last Edit: March 26, 2017, 05:54:55 PM by Mtnviper »

Offline EL34

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #4 on: July 12, 2017, 01:47:11 PM »
This same error message is happening to my PWS right now
So then I looked at the log file and saw that it actually stopped working on March 22 2017 between 15:30 and 15:45 (EST)
I only upload every 15 minutes. I don't use Rapid fire

I did not receive any notifications from WU that there was a problem
I just now noticed that my PWS was not appearing on the map for my local area

I have been uploading my PWS since 2006 to WU without any issues
I am using Henriksen 1-Wire software on Windows 10

So I checked the log file for Henriksen 1-Wire this morning and this is what is being reported


12.07.2017 10:34:25 WU URL: https://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php

12.07.2017 10:34:25 WU Data sent: ID=KNCPISGA2&PASSWORD=xxxxxxxxx&dateutc=2017-07-12+14:34:25&tempf=74.2&rainin=0.00&baromin=29.92&humidity=80.1&dewptf=67.8&weather=n/a&clouds=n/a&softwaretype=Henriksen+1-Wire&action=updateraw

12.07.2017 10:34:26 WU Response: INVALIDPASSWORDID|Password or key and/or id are incorrect


Nothing is wrong with my ID or password and I can log into WU no problem with that same ID and pwd

Here's the strange part, if I manually construct the failed url above from the log file and submit it to the server, I get a successful upload



I xxxx'd out the real pwd in this post
Using the same exact data and submitting it manually in a browser like this and the upload is successful

https://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php?ID=KNCPISGA2&PASSWORD=xxxxxxxxx&dateutc=2017-07-12+14:34:25&tempf=74.2&rainin=0.00&baromin=29.92&humidity=80.1&dewptf=67.8&weather=n/a&clouds=n/a&softwaretype=Henriksen+1-Wire&action=updateraw



It's the same exact url and data that failed when my software tried to upload it

So what exactly changed on March 22 2017

I emailed WU tech several hours ago but have not gotten a reply yet
« Last Edit: July 12, 2017, 02:18:04 PM by EL34 »

Offline jems

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 51
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #5 on: August 01, 2017, 11:53:13 AM »

Using the same exact data and submitting it manually in a browser like this and the upload is successful

https://weatherstation.wunderground.com/weatherstation/updateweatherstation.php?ID=KNCPISGA2&PASSWORD=xxxxxxxxx&dateutc=2017-07-12+14:34:25&tempf=74.2&rainin=0.00&baromin=29.92&humidity=80.1&dewptf=67.8&weather=n/a&clouds=n/a&softwaretype=Henriksen+1-Wire&action=updateraw




Sounds similar to what I had to do-- manually create the POST URL.

I'm not a user/fan if Windows, so I can't help you there..  :)

Offline EL34

  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: Posting PWS to WU failing with INVALIDPASSWORDID
« Reply #6 on: August 01, 2017, 12:42:28 PM »
I ended up not having Weather server upload the data to WU
Instead I programmed my VB.net weather graph program to upload the data every 15 minutes

I Can't get a proper reply from Weather underground tech about why after 10 years, the uploads were being rejected after march 22 2017

This was their reply


Online and reporting just fine now:
Good work!



 

anything