Author Topic: My Rapid Fire no longer works  (Read 552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bull

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • KTXCONVE2
My Rapid Fire no longer works
« on: October 18, 2017, 01:53:12 PM »
I have a Davis Vantage Vue, I use Cumulus version 1.9.4 as my software.
Ever since Weather Underground changed their format my Rapid Fire no longer reports on my WU website. I never had a problem until they changed the format.

Please help!!!!!

Thank you.

Online ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 4182
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #1 on: October 19, 2017, 10:38:23 AM »
Have you checked settings in Cumulus. If serious about help we need some feedback, not seeing issues with WU server change over.
 
Rapid fire is working with your neighbors.
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=KTXSEGUI28
Randy, the Aviator is my father in 1963 with his Indian bike

Offline Bull

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • KTXCONVE2
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #2 on: October 19, 2017, 11:50:27 AM »
Yes, I checked Cumulus and it shows RapidFire is enabled. What other information would you like me to provide? I will be happy to do so.

Thanks.

Offline MonumentHillWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 405
    • Monument Hill Weather... Leeds, Maine
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #3 on: October 19, 2017, 01:18:39 PM »
You will no longer be able to pull up the “rapid fire” page associated with your website as they got rid of that with their updates, but your station will still (or should) update in “real-time” form still. Pay close attention to the data on your WU page to see if it’s updating every 5 seconds or so like it should be. If not, try closing your Cumulus software down and then restarting it. Sometimes a fresh reboot also clears up any issues.

  - Matt
Monument Hill Weather... Leeds, Maine, USA
Davis Vantage Pro2 with Meteobridge & Cumulus V1.9.4

http://monumenthillweather.webs.com/
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=KMELEEDS7

Offline MonumentHillWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 405
    • Monument Hill Weather... Leeds, Maine
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #4 on: October 19, 2017, 01:21:34 PM »
It looks as though your data is updating on your WU page once every 15 minutes. Definitely be sure Rapid Fire is checked off in your Cumulus settings, do a reboot of the software and even your computer if possible, and see if that helps.

  - Matt
Monument Hill Weather... Leeds, Maine, USA
Davis Vantage Pro2 with Meteobridge & Cumulus V1.9.4

http://monumenthillweather.webs.com/
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=KMELEEDS7

Offline Bull

  • Member
  • *
  • Posts: 7
    • KTXCONVE2
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #5 on: October 19, 2017, 01:24:18 PM »
Thank you very much! I will give this a try.

Thanks again!

Online ValentineWeather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 4182
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #6 on: October 19, 2017, 01:34:10 PM »
Yes, I checked Cumulus and it shows RapidFire is enabled. What other information would you like me to provide? I will be happy to do so.

Thanks.

That's a start some feedback always helps. Even a screenshot of settings. My original response which I deleted got no response. 
It has something to do with Cumulus settings, don't think it's password or you wouldn't get any updates try the reboot as MonumentHillWeather suggested.
« Last Edit: October 19, 2017, 01:35:41 PM by ValentineWeather »
Randy, the Aviator is my father in 1963 with his Indian bike

Offline ColoradoWeather

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 206
  • Acurite Model 010101
    • KCOFORTC64 - Hanna Farm
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #7 on: October 29, 2017, 10:21:51 AM »
It appears that the rapidfire page is not available anymore, but I do see my wind information change as my station reports it. Just to the right of the "Current Conditions" heading (just above the temperature) I still see the station update staus in live time. for me that is about every 18 seconds.

Jack

Offline miraculon

  • Sunrise Side Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2909
  • KE8DAF
    • Sunrise Side Weather in Rogers City MI USA
Re: My Rapid Fire no longer works
« Reply #8 on: October 29, 2017, 12:27:18 PM »
I rebooted my Meteobridge PRO and this didn't help. I then enabled "rapid fire" on Meteohub, same no data just "NA".

I checked our local Marina, which I set up under my own account with the blessing of the Harbormaster. It shows data, even though it is fed by Weatherlink that does not support rapid fire.

I enabled WU uploads on my own Weatherlink account, which is normally disabled. It must have kick-started something, because it started working again on MB Pro after all this. I have since disabled Weatherlink uploads to WU. WU Rapid Fire for KMIROGER7. Go figure :-k

Greg H.




Blitzortung Stations 668, 706 - CWOP CW4114 -  CoCoRaHS MI-PI-1

 

anything