Author Topic: GRLevel3 Trial problem  (Read 733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline yazoodle

  • Member
  • *
  • Posts: 1
GRLevel3 Trial problem
« on: July 11, 2017, 02:45:39 PM »
Hi, I installed the trial version of Grlevel3 and its not getting any data when I start polling, The GRlevel3 Trial forums have not been up for a little while (getting a 404 error) so I don't know what to do.

I did a test internet connection and I get this .

Test beginning
UserAgent = 'GRLevel3/2.60 (Windows/10.0)'
=====================================
Calling InternetGetConnectedStateEx:
  dwFlags = 0x0012
            INTERNET_CONNECTION_LAN
            INTERNET_RAS_INSTALLED

  szConnection = 'LAN Connection'
==================================
TestFullGet:
*** InternetOpenURL() failed!
*** GetLastError() = 0x00002EFD

=====================
Test completed

of course I have a internet connection (i'm typing this lol) so I don't know what the problem can be. Its what I think is the latest version (2.60). Is there a problem with the trial version working? Is there anything I can do to get this working?

Thanks in Advance.

Offline sacreyweather

  • Echo Valley Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 1631
    • Echo Valley Weather
Re: GRLevel3 Trial problem
« Reply #1 on: July 11, 2017, 02:56:35 PM »
Hi,

Check both your Firewall and anti-virus/anti-malware. They may be blocking the connection.
CWOP: D2073, GR2AE, GR3, Cumulus, PWSweather,  CoCoRaHS: AR-SL-23  

Saline Weather on Twitter
Blitzortung Station 1387

Offline miraculon

  • Sunrise Side Weather
  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 3014
  • KE8DAF
    • Sunrise Side Weather in Rogers City MI USA
Re: GRLevel3 Trial problem
« Reply #2 on: July 11, 2017, 03:32:33 PM »
Mine is working, so here is the result of a working connection for reference:

Code: [Select]
Test beginning
UserAgent = 'GRLevel3/2.60 (Windows/10.0)'
=====================================
Calling InternetGetConnectedStateEx:
  dwFlags = 0x0012
            INTERNET_CONNECTION_LAN
            INTERNET_RAS_INSTALLED

  szConnection = 'LAN Connection'
==================================
TestFullGet:
  full GET was successful, status = 200!
  last modified time = 2017/06/11  19:15:41

=====================
Test completed

I am using AllisonHouse for my data, not NWS. There was a change to the NWS servers over a year ago, but I would expect that a fairly recent version of GRLevel3 would have taken care of this. From the support forum, it affected versions 2.40 and earlier. Your 2.60 should be OK.

Greg H.




Blitzortung Stations #706 and #1682
CoCoRaHS: MI-PI-1
CWOP: CW4114 and KE8DAF-13
WU: KMIROGER7
Amateur Radio Callsign: KE8DAF

 

anything