Author Topic: Access Connection Issues  (Read 2683 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HH2

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Access Connection Issues
« Reply #50 on: April 16, 2018, 07:31:48 AM »
I chose not to reset Access yesterday because I wanted to see if things would reconnect on their own after the power blip yesterday. About nine hours after the power blip, Access reconnected with Acurite and Wunderground.  All but one of my temp/hum sensors reconnected about 12 hours after the power blip.  At least I now know the system will reconnect on it's own (a good thing to know).

Offline Glenn

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 280
Re: Access Connection Issues
« Reply #51 on: April 16, 2018, 08:37:56 AM »
Glad to hear it came back on it's own! I'm hoping things will be more stable with the latest firmware update.
Acurite 5 in 1 Pro+
Southern VT
Connecticut

Offline daman

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 338
Re: Access Connection Issues
« Reply #52 on: April 16, 2018, 09:32:28 AM »
I cant believe it would take that long?  :sad:
AcuRite 01057RM Pro+ 5-in-1 Color w/ Accsess
Michigan


Online BeaverMeadow

  • Contributor
  • ***
  • Posts: 124
Re: Access Connection Issues
« Reply #53 on: April 16, 2018, 10:27:29 AM »
Was the 9 hours of data saved and uploaded to MyAcurite and WU by the Access?

Offline Glenn

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 280
Re: Access Connection Issues
« Reply #54 on: April 16, 2018, 01:27:36 PM »
I cant believe it would take that long?  :sad:

I had a somewhat similar issue. My unit was reporting to WU, but not MyAcurite. Took a few days to clear. Someone on the Acurite support form mentioned that the batteries in the Access could have an effect on the unit coming back online after an outage. If they weren't at a certain power level, it could cause issues.
Acurite 5 in 1 Pro+
Southern VT
Connecticut

Offline HH2

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Access Connection Issues
« Reply #55 on: April 17, 2018, 08:01:51 AM »
Batteries have only been in Access for a couple months, so I hope it's not a battery issue for the slow restart.  All history appears to be in Acurite, even things were off line for around nine or ten hours.

Offline nincehelser

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 2248
    • nincehelser.com
Re: Access Connection Issues
« Reply #56 on: April 17, 2018, 09:34:56 AM »
Was the 9 hours of data saved and uploaded to MyAcurite and WU by the Access?

At this time the Access does not back-fill wunderground.  It's a feature that has been requested.

Offline HH2

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Access Connection Issues
« Reply #57 on: April 18, 2018, 01:23:36 PM »
At 8:48 this morning I lost our internet connection for around 30 seconds.  I know because I was on my desktop and working with my browser.  Access, 5 in 1 station, and all temp/hum monitors are all off line again (since 8:48).  I am not going to reset Access at this time, I want to give it awhile and see if it comes back on line like it did the other day nine hours after a power blip.

It has been offline now for almost five hours.  If I do decide to reset Access, what's the best procedure?

It has now been 23 hours and Access is still not on line, so I guess if there's the slightest internet blip while on vacation, things are down until it's manually reset.
« Last Edit: April 19, 2018, 07:50:45 AM by HH2 »

Offline Glenn

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 280
Re: Access Connection Issues
« Reply #58 on: April 19, 2018, 01:21:54 PM »
Keep us posted. That's been offline for quite some time.
Acurite 5 in 1 Pro+
Southern VT
Connecticut

Offline HH2

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Re: Access Connection Issues
« Reply #59 on: April 19, 2018, 01:58:08 PM »
I got tired of waiting so I reset Access.

 

anything