Author Topic: Ambient WS 2902  (Read 3783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sinan0310

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 59
WU ID: IISTANBU111
Location: Istanbul/Catalca

Offline Rychu

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 91
  • Type of station: HP1001WiFi & WH2600IP (WS1400IP)
    • Check on-line measurements and forecasts of Gdansk in Poland
Re: Ambient WS 2902
« Reply #1 on: February 19, 2017, 07:31:37 AM »

Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #2 on: February 25, 2017, 09:04:52 AM »
I just ordered one of these units. Do any of you have experience with these.

Offline pimohdaimaoh

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 180
  • "Be aware to our nature"
    • PIMOHWEATHER
Re: Ambient WS 2902
« Reply #3 on: February 27, 2017, 11:37:18 AM »
I plan to get that because its new and cheaper than WS-1001, but I hope someone could do also a perf that can capture realtime.txt fom WS-2902







under test (http://pimohweather.webutu.com/wxindex.php)

My test Site:
http://pimohweather.webutu.com
My CWOP ID: EW0758

Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #4 on: March 06, 2017, 08:37:49 PM »
Got my WS-2902 today. Quick easy setup, right now it's in my office. I'll get it on the pole tomorrow and report back.

Offline pimohdaimaoh

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 180
  • "Be aware to our nature"
    • PIMOHWEATHER
Re: Ambient WS 2902
« Reply #5 on: March 06, 2017, 09:17:46 PM »
Got my WS-2902 today. Quick easy setup, right now it's in my office. I'll get it on the pole tomorrow and report back.

Inform us if can be captured to WD or cumulus so we can conclude about it. Thanks

My test Site:
http://pimohweather.webutu.com
My CWOP ID: EW0758

Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #6 on: March 07, 2017, 01:17:21 PM »
I was told it can be used with WD. if anyone has any idea as to how to configure WD to work with this please let me know.

Offline pimohdaimaoh

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 180
  • "Be aware to our nature"
    • PIMOHWEATHER
Re: Ambient WS 2902
« Reply #7 on: March 07, 2017, 01:24:52 PM »
I was told it can be used with WD. if anyone has any idea as to how to configure WD to work with this please let me know.


you can ask ken to try it ^_^

My test Site:
http://pimohweather.webutu.com
My CWOP ID: EW0758

Offline waiukuweather

  • Forecaster
  • *****
  • Posts: 624
Re: Ambient WS 2902
« Reply #8 on: March 07, 2017, 04:44:34 PM »
if the heavy weather wifi software version with works with the WS-1001 works with this new model , then WD should work with it
but they might have changed the data protocol

Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #9 on: March 07, 2017, 05:13:36 PM »
if the heavy weather wifi software version with works with the WS-1001 works with this new model , then WD should work with it
but they might have changed the data protocol

Do you have a link to the software? I can try it.


Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #10 on: March 07, 2017, 05:41:26 PM »
I am getting some of the DATA through WD

Follow the thread here if you are interested: http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,64782.0.html

Offline pimohdaimaoh

  • Senior Contributor
  • ****
  • Posts: 180
  • "Be aware to our nature"
    • PIMOHWEATHER
Re: Ambient WS 2902
« Reply #11 on: March 07, 2017, 09:28:20 PM »
I am getting some of the DATA through WD

Follow the thread here if you are interested: http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,64782.0.html


hmmm. . . it look kinda change in its protocols :(

My test Site:
http://pimohweather.webutu.com
My CWOP ID: EW0758

Offline 44085weather

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 60
    • 44085weather.com
Re: Ambient WS 2902
« Reply #12 on: March 08, 2017, 05:53:25 AM »
Does anyone know if there is a way to capture the data from this to see if it can be used with WD seeing as I have the station I can try what may be suggested. It auto-sends data to WU and WeatherCloud. There's got to be a way to hijack this data and figure out how to get in into WD.

Offline jems

  • Senior Member
  • **
  • Posts: 55
Re: Ambient WS 2902
« Reply #13 on: February 14, 2018, 06:20:20 PM »
Does anyone know if there is a way to capture the data from this to see if it can be used with WD seeing as I have the station I can try what may be suggested. It auto-sends data to WU and WeatherCloud. There's got to be a way to hijack this data and figure out how to get in into WD.
Sorry for the late reply.  I'm new to the Ambient forum.  I saw your post and believe you should be able to get your data off Weather Underground, if you're posting it there.  They have an API you can use to get the data:
   https://www.wunderground.com/weather/api/d/pricing.html
If you're just getting data for your 1 station, there wouldn't be a charge.