Author Topic: "negative" image in imagesalsa  (Read 2540 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline altascott

  • Member
  • *
  • Posts: 1
"negative" image in imagesalsa
« on: October 30, 2010, 07:20:28 PM »
using hauppauge wintv hvr-1600 card. Image is great on wintv. On imagesalsa I get a reversed "negative" image. I'm trying a first time setup. I open a portfolio, go to video feed selection and setup click "enable" and "enable preview window" the image is a negative, frame rate is 21 fps, size is 720x480 and it has 15 bits per pixel-- the "button" to the right of that is grayed out the other two work.

Where is the setting at that I need to change?
thanks in advance

Offline q209

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Re: "negative" image in imagesalsa
« Reply #1 on: December 09, 2011, 06:29:06 PM »
Ping...

I'm seeing the same results with a USB camera on XP. The camera can be viewed directly, such as by clicking on it in Explorer, without problem.

Ideas?

Thanks -

Offline DataCrunchTech

  • Data Crunch Technologies
  • Moderator
  • Member
  • *****
  • Posts: 14
  • Developer of ImageSalsa and MovieSalsa
    • ImageSalsa Web Cam Software
Re: "negative" image in imagesalsa
« Reply #2 on: March 30, 2012, 08:16:36 PM »
I haven't seen this behavior before, but if it is simply a negative of the image, you can apply a "negative" color filter to the video feed when you ad it to your canvas.  So, hopefully, a negative of a negative will look correct again.

Jason
Jason
support@datacrunchtech.com


www.imagesalsa.com
Home of ImageSalsa and MovieSalsa

 

anything